Mainos

Jämsäläismies puukotti poliitikkovaimonsa kuoliaaksi 2-vuotiaan tyttären nähden ja kirjoitti seinään kylmäävän viestin – pääsee 14 vuoden jälkeen vankilasta

0:45
Ehdonalaiseen vapauteen päästäminen ei ole yksinkertainen prosessi, ainakaan kaavion perusteella.

Helsingin hovioikeus päästi ehdonalaiseen vapauteen miehen, joka sai tuomion murhasta vuonna 2007.

Mies oli murhannut Jämsässä aviovaimonsa lyömällä tätä 69 kertaa leipäveitsellä muun muassa keuhkoihin ja sydämeen.

Erittäin raa’aksi ja julmaksi kuvailtu teko jatkui naisen avunhuudoista ja puolustautumisesta huolimatta, ja tekoa todisti miehen tekohetkellä 2-vuotias tytär.

Mies menetti sittemmin lapsen huoltajuuden.

Taustalla avioeroaikeet

Henkirikoksen taustalla olivat avioparin riitaisuudet ja avioeroaikeet. Surmatyötä edeltäneenä päivänä perhe vietti tyttären 2-vuotissyntymäpäivää sukulaisten kanssa, minkä jälkeen tapahtumat johtivat yöllä kohtalokkaaseen riitaan.

Teon jälkeen mies oli yrittänyt vahingoittaa itseään ja oli kirjoittanut verellä makuuhuoneen seinään "Rakasta perhettäsi".

Tapaus nousi otsikoihin osittain siksi, että uhri oli paikallispoliitikko, joka toimi Jämsän kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. 

Perusteltiin miehen moitteettomalla käytöksellä

Oikeus perusteli miehen ehdonalaiseen päästämistä tämän vankeusaikaisella käytöksellään, suoritetuilla opinnoilla sekä pitkään jatkuneella ja moitteettomasti sujuneella avovankila-ajalla. Miehellä ei oikeuden mukaan ollut päihdeongelmaa, ja hän oli edistynyt kaikissa rangaistusajan suunnitelman tavoitteissaan.

– Hakijan suhtautuminen yhteiskuntaan ja viranomaisiin oli myönteinen ja hänellä oli hyviä vankilan ulkopuolisia läheissuhteita. Rikosseuraamuslaitoksen lausunnossa on arvioitu, että hakijalla oli kaikki edellytykset elää rikoksetonta elämää vankilan ulkopuolella, hovioikeuden päätöksessä kerrotaan.

Mies pääsee ehdonalaiseen ensi vuoden heinäkuussa, jolloin hän on viettänyt vankilassa 14 vuotta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja