Mainos

Jalosella ei tietoa uudesta valtion rahoituksesta Tehy-kiistaan

Jalosen mukaan tiedossa on vain 150 miljoonaa euroa, jonka hallitus lupasi muiden jo käytyjen kunta-alan palkkaneuvotteluiden yhteydessä.

Kunnallisen työmarkkinalaitoksen johtajan Markku Jalosen mukaan KT:llä ei vielä ainakaan tänään päivällä ollut tietoa mahdollisesta valtion rahallisesta tuesta Tehyn palkkakiistassa. Jalonen kiisti Helsingin Sanomien tiedon, jonka mukaan kuntatyönantaja olisi esittänyt hoitajajärjestö Tehyn palkkakiistaan ratkaisuksi valtionapuleikkausten peruuttamista.

Jalosen mukaan uutisessa ei ole mitään perää, eikä työnantajalla ole tietoa mistään muustakaan valtion uudesta rahoituksesta. Tiedossa on vain 150 miljoonaa euroa, jonka hallitus lupasi muiden jo käytyjen kunta-alan palkkaneuvotteluiden yhteydessä.

Jalonen korosti SAK:laisen JHL:n edustajakokouksessa, että sen enempää KT kuin Kuntaliittokaan eivät ole Tehy-kiistan aikana esittäneet hallitukselle tällaisia rahavaatimuksia.

Hallitukselle on lähetetty pari viikkoa sitten vain vetoomus, jossa toivotaan sen ryhtyvän toimiin joilla turvataan kansalaisten henki ja terveys.

Sovittelulautakunta jatkoi kiistan sovittelua kello 13. Jalonen ei lähtenyt arvioimaan lautakunnan työn etenemistä ja aikataulua. Hän toivoi ratkaisun syntyvän lähipäivinä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.