Mainos

Jälleen telealan suurfuusio

Yhdysvaltain suurin alueellinen puhelinyhtiö Bell Atlantic ostaa maan suurimman riippumattoman paikallis- ja kaukopuheluvälittäjän GTE:n, ilmoittivat yhtiöt tiedotteessaan. Kauppa toteutetaan 53 miljardin dollarin eli lähes 300 miljardin markan osakevaihdolla.

Fuusio on tuorein askel tietoliikennealan nopeassa keskittymisessä. Sen myötä syntyy puhelinjätti, jonka hallinnassa on yli kolmannes Yhdysvaltain paikallispuhelumarkkinoista ja joka toimii 41 osavaltiossa. USA:n suurin kaukopuheluoperaattori AT&T ja British Telecom ilmoittivat maailmanlaajuisesta yhteistyöhankkeestaan viikonvaihteessa.

Uuden yhtiön markkina-arvo on 125 miljardia dollaria ja vuotuinen liikevaihto noin 53 miljardia. Bell Atlantic ja GTE arvioivat fuusion tuovan vuosittain jopa kahden miljardin dollarin hyödyn. Ne näkevät suurimmat kasvun mahdollisuudet tiedonsiirrossa ja matkapuhelinliikenteessä, jotka ovat telealan nopeimmin kehittyvät alueet.

Yhdysvaltain kilpailuviranomaisten odotetaan tutkivan fuusiosuunnitelmat tarkkaan viimeaikaisen keskittymiskehityksen huomioon ottaen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.