Mainos

Jälleen isku Thaimaassa: Ainakin yksi kuollut ja kymmeniä haavoittunut

Thaimaassa ainakin yksi on kuollut ja kymmeniä haavoittunut autopommi-iskussa maan eteläosassa, kertoo poliisi.

Poliisin mukaan haavoittuneita on yli 30. Heistä ainakin viisi on haavoittunut vakavasti. AFP:n sairaalalähteen mukaan kaikki iskun uhrit ovat thaimaalaisia.

Kenraalimajuri Thanongsak Wangsupan mukaan pommi räjähti hotellin ulkopuolella Pattanin maakunnassa ennen puoltayötä paikallista aikaa. Hotelli vaurioitui pahoin räjähdyksessä.

Alue ei ole turistien suosiossa. Pattani on yksi Thaimaan kolmesta muslimienemmistöisestä eteläisestä maakunnasta, joita ovat ravistelleet kapinallisten väkivaltaisuudet viimeisen 12 vuoden ajan.

Thaimaan eteläosan levottomuuksissa on kuollut yli 6 500 ihmistä, kun maan eteläosan islaminuskoiset malaijit ovat kapinoineet saadakseen suuremman autonomian. Suurin osa väkivaltaisuuksien uhreista on ollut siviilejä.

Noin kaksi viikkoa sitten Thaimaan suosituissa turistikohteissa tapahtui räjähdysten sarja, joissa kuoli neljä ihmistä ja kymmeniä haavoittui.

Poliisin mukaan pommi-iskujen takana olivat malaiji-kapinalliset. Maan eteläosien konflikti ei ollut levinnyt turistialueille ennen elokuisia iskuja.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.