Mainos

Jälkiruokadrinkit avasivat Heidille uuden makumaailman

Helsinkiläisestä ravintola Shakerista kuuluu naurua, kun Tyttöjen ilta -kilpailun voittaja Heidi Heikkinen kuuntelee ystäväporukan kanssa Mika Räisäsen drinkkiopastusta. Drinkkejä valmistava ravintoloitsija hauskuuttaa tyttöjä kertomalla, että marulapuun hedelmistä valmistettavan Amarula-liköörin kerrotaan vahvistavan mieskuntoa. "Nyt ainakin tiedetään, mitä viedä kotiin tuliaiseksi", naiset vitsailevat. Heikkisen voittama tyttöjen ilta on saanut räväkän alun. Ruuhkavuosia elävät ystävykset ovat pitkästä aikaa yhdessä.

Heikkinen osallistui MTV3 Helmen ja Amarulan järjestämään Tyttöjen ilta -kilpailuun huhtikuussa, eikä ollut uskoa voittoaan todeksi. Voiton varmistuttua hän kokosi yhteen ystävät vuosien takaa. Ystävykset kokoontuivat ravintola Shakeriin kuuntelemaan, miten Amarula-drinkeistä saa maistuvia jälkiruokadrinkkejä. Irtiotto on todella tarpeen, sillä ystäväpiirissä on paljon pieniä lapsia, jotka pitävät äitien kädet sidottuina.

Baaritiskin ympärille kootut ystävät saavat Räisäseltä vinkkejä herkullisten drinkkien valmistukseen. Amarula-likööristä valmistuu illan aikana erilaisia makeita jälkiruokadrinkkejä. Kahvista, täysmaidosta ja coca colasta valmistettu drinkki saa hymyn huulille.

– Tämä on ihanan pehmeä, viinan maku ei tule liikaa läpi, Heikkinen kehuu.

Ikuiseksi siiderinystäväksi tunnustautuva Heikkinen yllättyy, miten hyvänmakuisia drinkkejä likööripohjaisista juomista voi saada aikaiseksi. Räisänen muistuttaa, että Amarulan kanssa on vaikea tehdä virheitä. Jos raaka-aineet ovat hyvänmakuisia, drinkki onnistuu aina.

30-vuotisjuhlien korvike

Illan yksi suosikkidrinkki saa huiman suosion jo ennen kun Räisänen on ehtinyt koota raaka-aineita yhteen. Amarula-likööristä, minttulikööristä, suklaakastikkeesta, täysmaidosta ja jäätelöstä valmistettu herkullinen jälkiruokadrinkki valmistetaan tehosekoittimessa.

– Ai että! Minä olen muutenkin niin suklaan ystävä, Heikkinen hehkuttaa.

Ystävät ovat iloisia, että Heidi on kutsunut heidät kokoon, sillä naiselta jäi vastikään 30-vuotisjuhlat pitämättä. Porukka on jatkamassa

drinkkien juomisen jälkeen vielä ravintola Copacabanaan syömään, joten luvassa on kunnon irtiotto.

Naiset ovat iloisia paitsi mukavasta yhdessäolosta, myös hyvästä drinkkiopastuksesta.

– Aiemmin ei ole tullut tehtyä drinkkejä lainkaan, mutta nyt tulee varmasti tehtyä. On hauska huomata, ettei drinkkien tarvitse välttämättä maistua vahvasti viinalta, sillä en pidä alkoholin mausta, Heikkinen iloitsee.

Aidot maut kunniassa

Räisänen kertoo, että drinkkikulttuuri on Suomessa kasvussa. Drinkkeihin erikoistuneiden coctail-baarien lisäksi myös yökerhoilla on kiitettävästi tarjontaa. Tuoreet ja aidot maut ovat tämän hetken juttu. Parhaimmat drinkit valmistetaan aidoista raaka-aineista.

Heikkiselle drinkkimaailma aukenee Tyttöjen illan aikana aivan uudella tavalla.

– Tämän illan jälkeen tulee varmasti kalliiksi mennä ravintolaan, kun mausta on tullut niin vaativa, Heikkinen naurahtaa.

Teksti ja kuvat: MTV3/Helmi, Maarit Rasi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.