Jalkapallopomolla kovat sterilisointivaatimukset – menikö jopa vähän överiksi?

Suomalaista jalkapalloa Euroopan päättävissä elimissä edustava Aki Riihilahti:"Kauden kesken jättäminen olisi mahdoton yhtälö" 7:51
Videolla Aki Riihilahti C Moren Urheilusuorassa: "Jalkapallokauden jättäminen kesken olisi mahdoton yhtälö"

La Ligassa ja muissa Espanjan jalkapallosarjoissa ei jätetä mitään sattumaan varaan, kun pelit aikanaan jatkuvat.  

Espanjan sarjat ovat olleet lepotilassa 10. maaliskuuta lähtien. Sarjojen paluuta suunnitellaan jo, etteivät taloudelliset menetykset nousisi liian isoiksi. 

Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Rafa Ramos linjasi tiukkoja ohjeita paluun varalle. Ei riitä, että ottelut pelataan tyhjille stadioneille. 

– Kaikki materiaalit, pallot ja kentät on sterilisoitava ennen ottelua, puoliajalla ja ottelun jälkeen, Ramos kertoi Reutersin mukaan. 

– On hyvin vaikea saada tartuntaa, kun sterilisoidulla kentällä ollut sterilisoitu pallo osuu pelaajaan. 

Ramos huomautti, että tartunnat eivät ole ainoa huolenaihe. Pelaajien fyysinen kunto on arvoitus, kun joukkueharjoituksista on ollut pitkä tauko. Se voi aiheuttaa loukkaantumisia. 

– Pelaajat eivät ole kilpailleet kahdeksaan viikkoon, vaan he ovat viettäneet aikaa kotona. Kaikilla ei ole isoa asuntoa, jossa voi pitää kuntoa yllä. 

La Liga ei ole palaamassa tauolta ainakaan yhtä pian kuin Saksan Bundesliiga, joka aloittaa pelit tyhjillä stadioneilla jo toukokuussa. Espanjan terveysministeri Salvador Illa totesi sunnuntain tiedotustilaisuudessa, ettei ammattilaisjalkapallo palaa ennen kesää. 

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on arvellut, että ottelut joudutaan pelaamaan tyhjille stadioneille ainakin joulukuuhun asti. 

Lue myös:

    Uusimmat