Jalkapallomogulista kerjääjäksi – Mediat: Miljardöörioligarkin huima elintaso on nyt rikkaiden ystävien avun varassa

Maine ja loisto on katoavaista. Sen on saanut karvaasti kokea miljardöörioligarkki Roman Abramovitš.

Jalkapalloseura Chelsean omistava Abramovitš yrittää epätoivoisesti saada rikkailta ja tunnetuilta ystäviltään lainarahaa tukalassa tilanteessa.

Abramovitšin varat on jäädytetty Isossa-Britanniassa, koska venäläisoligarkilla on avoimen läheiset välit Vladimir Putiniin.

Daily Mailin mukaan Abramovitš ”kerjää rikkailta, julkisuudessa esiintyviltä ystäviltään miljoonan dollarin lainaa, jottei hän menettäisi henkilöstöään.”

Julkaisun mukaan oligarkki on pyytänyt 980 000 dollarin eli 765 000 punnan lainaa muun muassa Hollywood-ohjaaja Brett Ratnerilta. Rattner on ohjannut esimerkiksi Rush Hour -hittielokuvat.

Asiasta uutisoivat Daily Mailin lisäksi muun muassa The Times ja New York Post.

Henkilökunnan kerrotaan maksavan satoja tuhansia viikossa

Medioiden mukaan venäläisoligarkki tarvitsisi lainarahat, jotta hän voisi maksaa palkkaa henkilöstölleen. Henkilöstön ylläpidon kerrotaan maksavan jopa 600 000 puntaa viikossa Abramovitšille.

Iso-Britannia ja Yhdysvallat ovat asettaneet Abramovitšille pakotteita Putin-yhteyksien takia. Oligarkki ei pysty niiden vuoksi myymään jalkapalloseuraa eteenpäin.

Kuuluisa jalkapalloseura on tukalassa tilanteessa, sillä seura on toiminut venäläisoligarkin rahoituksen voimin.

Raaka-ainevienti toi rikkaudet

Abramovitš tuli rikkaaksi öljyn, alumiinin ja teräksen viennillä. Hän on asunut Lontoossa jo useita vuosia.

Monien superrikkaiden venäläisten varat ovat sulaneet Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Uutistoimisto Bloombergin listauksessa maailman 500 rikkaimmasta ihmisestä venäläisten nimien määrä on vähentynyt.

Oligarkkien omaisuudet ovat pienentyneet sekä länsimaiden asettamien henkilöpakotteiden että Venäjään kohdistuvien talouspakotteiden seurauksena.

Missä ovat oligarkkien ökyjahdit? 1:33
Missä ovat oligarkkien ökyjahdit?

Lue myös:

    Uusimmat