Jalkapallolegenda lataa tasa-arvoisesta palkasta: "Naurettavaa"

40:04
Videolla tuoreimman Tulosruudun urheilu-uutiset.

Jalkapallon hollantilaislegenda Frank de Boerin mielestä ajatus tasa-arvoisesta palkasta nais- ja miespelaajien välillä on naurettava, kertoo The Guardian.

Alankomaiden kuninkaallinen jalkapalloliitto teki vastikään päätöksen siitä, että naisten ja miesten maajoukkueet tulevat saamaan yhtä suuret palkkiot edustustehtävistä. Naiset saavat vuosittain korotuksia aina vuoteen 2023 saakka, jolloin palkkiot ovat samansuuruisia. Yhdysvaltojen naisten maajoukkue käy omaa taisteluaan lajiliittoaan vastaan tasa-arvoisesta palkasta.

De Boerilla on oma näkemyksensä asiasta. Hänen mielestään suosio ja kaupalliset tulot pitäisi olla avainasemassa palkkojen suhteen eikä suinkaan sukupuoli.

– Mielestäni se on naurettavaa. Se on sama kuin tenniksessä. Jos miesten MM-finaalia katsoo 500 miljoonaa ihmistä ja naisten 100 miljoonaa, niin siinä on ero. Se ei ole sama asia, de Boer sanoo.

– Totta kai heille tulee maksaa sen verran kuin he ansaitsevat, eikä vähempää. Juuri sen verran kuin he ansaitsevat. Jos se olisi yhtä suosittua kuin miehillä, niin he saavat sen, koska tulot ja mainonta menevät siihen. Asianlaita ei ole kuitenkaan se, niin miksi heidän tulisi saada sama summa? Se on naurettavaa, en ymmärrä sitä, de Boer jatkaa.

Hollantilaisen mielestä asia on reaktio suurempiin ongelmiin yhteisössä, jossa hän uskoo tasa-arvoiseen palkkaan. 

– Uskon, että se alkoi siksi, koska naiset ovat alipalkkaisia, varsinkin päävalmentajan tehtävissä. Heidän tulee saada saman verran kuin miehet saavat. Jos olet esimerkiksi pankissa johtotehtävissä, niin naisten pitää saada saman verran palkkaa, koska kyse ei ole fyysisistä vaan psyykkisistä asioista. Miksi sinun silloin tulisi saada vähemmän palkkaa, koska teet saman työn kuin mies. Se on mielestäni tullut mukaan urheilumaailmaan, kuten tenniksessä ja jalkapallossa. Se on kuitenkin mielestäni eri asia, de Boer kertoo.

De Boer voitti urallaan Mestarien liigan, Uefa Cupin ja Hollannin mestaruuden viidesti. Maajoukkueessa paras saavutus pelaajana on vuoden 1998 MM-kisojen neljäs tila.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja