Jalkapallojäteistä tehtiin ilmoitukset – taustalla supertähden megasopimus

Jalkapallon Espanjan pääsarja La Liga on tehnyt ilmoitukset ranskalaisseura PSG:stä ja englantilaisseura Manchester Citystä taloudellisten reilun pelin sääntöjen rikkomisesta.

Espanjalaismedioiden mukaan tapauksen taustalla olisi supertähti Kylian Mbappen massiivinen jatkosopimus PSG:hen. Mundo Deportivo kertoo, että La Liga aikoo ryhtyä oikeudellisiin toimenpiteisiin EU:n sisällä pelaavia seuroja vastaan.

– La Liga näkee, että tällaiset metodit muuttavat jalkapallon ekosysteemiä ja kestävyyttä, vahingoittavat kaikkia eurooppalaisia seuroja ja sarjoja sekä vain lisäävät keinotekoisesti markkinoita rahoilla, jotka eivät itsessään tule jalkapallosta, La Liga kirjoitti tiedotteessa.

Seurojen lisäksi tutkinnan kohteena on PSG:n omistaja Nasser al-Khelaifi. Tiedotteen mukaan al-Khelaifin roolit PSG:ssä, Euroopan jalkapalloliitto Uefassa, Euroopan seurajärjestö ECA:ssa sekä urheilukanava beIN Sportsissa olisivat mahdollisesti ristiriidassa keskenään.

La Liga on jo aiemminkin tehnyt ilmoituksen seuroista. Se johti vuonna 2017 ja 2018 Uefan asettamiin sanktioihin, mutta urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS kumosi päätöksen seurojen hyväksi.


Lue myös:

    Uusimmat