Mainos

Jalankulkijoita autosta ampunut mies kylvi kauhua Italiassa – ainakin 6 ulkomaalaista haavoittui

1:07

Ainakin kuusi ihmistä on loukkaantunut autolla liikkuneen miehen tulituksessa Italiassa. Viranomaisten mukaan neljä on loukkaantunut vakavasti ja yksi on leikattu. Kaikki uhrit ovat ulkomaalaisia.

Autossa ollut mies avasi tulen tänään Maceratan pikkukaupungissa Keski-Italiassa. Toistaiseksi on epäselvää, kuljettiko autoa toinen henkilö vai ampuja itse. 

Epäilty on italialainen

Epäilty on paikallinen italialaismies, 28-vuotias Luca Traini, joka liikkui autolla pitkin keskustan katuja. Poliisin mukaan mies ampui tarkoituksella ulkomaalaiselta näyttäviä ihmisiä.

Ampumisten jälkeen epäilty pakeni poliisia jalan Italian lippu hartioillaan, mutta hänet saatiin kiinni. Ase löydettiin Tainin käyttämästä autosta. La Stampan mukaan mies teki natsitervehdyksen, kun hänet otettiin kiinni. Hän ei tehnyt vastarintaa.

– Menen ampumaan mustia, miehen kerrotaan julistaneen ennen tekoaan.

Asukkaat menivät paniikkiin

Ampumiset herättivät pikkukaupungissa ennen näkemätöntä kauhua, kertovat tiedotusvälineet.

Liikkeet sulkivat ovensa välittömästi ja ihmiset pakenivat sisälle koteihinsa. Myös kaupungin pormestari kehotti ihmisiä olemaan liikkumatta ulkona.

– Kuulin ensin yhden laukauksen ja vähän myöhemmin toisen. Sitten näin miehen makaamassa maassa, kertoo Italian yleisradioyhtiö RAI:n haastattelema Maceratan asukas.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.