Auto ajanut väkijoukkoon Berliinissä – yksi kuollut, kuudella hengenvaarallisia vammoja

Ajoneuvo ajanut väkijoukkoon Berliinissä – yksi kuollut, noin 30 loukkaantunut 5:14
Ajoneuvo ajanut väkijoukkoon Berliinissä – yksi kuollut, noin 10 loukkaantunut

Länsi-Berliinissä Charlottenburgissa Breitscheidplatzin aukiolla mies on ajanut autolla väkijoukkoon, kertoo uutistoimisto Reuters.

Teosta epäilty mies on pidätetty. Toistaiseksi on epäselvää, ajoiko mies väkijoukkoon tahallaan. Berliinin poliisi kertoo Twitterissä, että kyseessä on 29-vuotias saksalais-armenialainen mies.

Berliinin palokunnan tiedottajan mukaan ainakin yksi ihminen on kuollut ja arviolta 10 loukkaantunut. Kuuden henkilön vammat ovat hengenvaarallisia, kertoo pelastuslaitos. Joidenkin tietolähteiden mukaan loukkaantuneita olisi jopa 30. 

Vakavasti loukkaantuneita on useampi. Paikalla on pelastuslaitoksen helikopteri ja alue on suljettu. Tapahtumapaikka on Berliinin vilkkaimilla ostoskaduilla.

Ajoin liikkeen näyteikkunan läpi

Saksalaisen Bild-lehden mukaan mies ajoi pientä hopeanväristä Renault Twingo -henkilöautoa. Lehden mukaan autonkuljettaja ajoi ensin väkijoukkoon ja tämän jälkeen noin 200 metrin päähän Douglas-kosmetiikkakauppaan. Silminnäkijöiden mukaan auto ajoi kovaa vauhtia.

Epäilty on saatu kiinni. Paikallisten silminnäkijöiden mukaan autonkuljettaja olisi ensin paennut paikalta, ja ohikulkijat saivat hänet kiinni. Lopullisen kiinnioton suoritti poliisi.

Paikalla on yli 60 pelastuslaitoksen ajoneuvoa. Poliisin mukaan teon tahallisuudesta ei ole vielä tietoa. Tällä hetkellä tapahtumapaikkaa ja tapahtuman kulkua selvitetään.

Teko on aiheuttanut runsasta keskustelua, sillä aivan lähellä tapahtumapaikkaa tapahtui terrori-isku vuonna 2016, joka vaati 12 uhria ja 48 loukkaantunutta. Tekijä Anis Amri ajoi rekka-autolla väkijoukkoon.

Joukkoonajo on herättänyt paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa teon motiiveista.

Uutinen päivittyy.

Lue myös:

    Uusimmat