Jaguar hyökkää tosissaan – ensimmäinen täyssähköauto markkinoille kuukauden päästä

Jaguar esitteli viime vuoden Geneven autonäyttelyssä täyssähköisen nimellä I-Pace kulkeneen konseptiauton. Tänä vuonna Genevessä nähdään mallin tuotantoversio.

Ihmiset haluavat autoihinsa sähköä, ja sitä on lähivuosina luvassa kaikilta isoilta valmistajilta. Jaguar on tuomassa ensimmäisten eurooppalaisten valmistajien joukossa keskikokoisen katumaasturihenkisen täyssähköauton markkinoille. Auto paljastetaan tasan kuukauden kuluttua 1.3. ja maaliskuussa selviää myös auton hinnoittelu, joka luonnollisesti vaikuttaa merkittävästi auton menestykseen.

Nelivetoinen kahdella sähkömoottorilla varustettu auto tarjoaa tehoa 400 hevosvoimaa ja vääntöä 700 newtonmetriä. Näiden turvin auton luvataan kiihtyvän satasen nopeuteen noin 4 sekunnissa. 90 kWh:n akusto riittää suotuisissa olosuhteissa 500 kilometrin ajoon, ja 100 kW:n tehoisella tasavirtalatauksella (pikalataus) 80 prosentin lataus on saavutettavissa 45 minuutissa.

I-Pace asettuu mielenkiintoiseen kokoluokkaan. Mittaa viisipaikkaisella autolla on hieman vajaa 4,7 metriä ja tavaratilaa tarjolla 530 litraa. Ensimmäisiä asiakastoimituksia Suomessa odotetaan loppuvuodesta.

Kuvat: Valmistaja

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja