Mainos

Jaguar avusti hiihtäjää maailmanennätyksessä – nopeus kohosi jopa 189 kilometriin tunnissa!

Entinen Britannian olympiahiihtäjä Graham Bell rikkoi maailman nopeusennätyksen hinatussa hiihtämisessä. Vetojuhtana suorituksessa toimi uusi Jaguar XF Sportbrake.

Graham Bell onnistui rikkomaan Guinness World Recordsin asettaman aikaisemman maailmanennätyksen jopa yli 76 kilometrillä, kun hiihtäjän nopeus kohosi Jaguarin vetämänä jopa 189,07 kilometriin tunnissa.

– Olen todella ylpeä, että saavutin tämän Guinness World Records -tittelin, mutta se oli oikeaa tiimityötä, Jaguarin insinöörit tukivat minua jokaisella askeleella, Bell kertoo.

Ennätys toteutettiin Arjeplogissa, Ruotsissa. Haasteita ennätyksen suorittamisessa tuotti muun muassa -28 celsiusasteen pakkanen, joka laittoi entisen ammattihiihtäjän fyysisen kestävyyden kovaan testiin.

XF Sportbrake oli Jaguarin mukaan erinomainen auto ennätyksen suorittamiseen auton ominaisuuksien takia: se on porrasperäinen ja AWD-neliveto. AWD-ominaisuus sekä All Surface Progress Control -pidonhallintajärjestelmä helpottavat erilaisissa sääolosuhteissa ja monenlaisilla pinnoilla ajamista.

Jaguar kertoo, että V6-ahdinmoottori kiihtyy 96,5 kilometriin vain 5,3 sekunnissa, joten ennätykseen vaadittavan nopeuden pystyi saavuttamaan autolla varsin mukavasti. Auton huippunopeus on 250 kilometriä tunnissa.

Upeissa maisemissa suoritettu ennätys tallentui myös videolle. 


Lähde: Jaguar, Youtube

***

1:39

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.