Mainos

Jäätelökesän uutuudet – kaloripommit ja kevyemmät herkut

Koti & Makuja selvitti, mitä kevyitä uutuuksia jäätelönystävä voi pakastealtaasta löytää ja mitä kalorikammoisen on viisasta välttää. Valion Pirulo Tropical jäi voitokkaasti kisan häntäheikiksi, kun kalorikuninkuuden pokkasi Ingmanin Totally Hazel hasselpähkinä.

Sorbettia jäätelön sijaan

Kevyt jäätelö löytyy helpoiten mehujäiden, sorbettien tai etupäässä diabeetikoille suunnattujen maitojäätelöiden joukosta.

Uutuusmehujäitä on tunnetuimmilta valmistajilta tarjolla tänä kesänä kolmea: Ingmanin Hartwall ED energiajuomajää, joka piristää energiajuoman tavoin, Valion hedelmämehujää PIRULO® Tropical sekä tuttu Grandi-mehujää makunaan Cola.

Kolme viidestä jäätelövalmistajasta taas tarjoaa uutuusmaussa sorbettivaihtoehdon. Soleron raikkaan marjainen Berry Berry sisältää täyteläistä marjasherbettiä ja pehmeää metsämarjakastiketta. Puikon peittää metsämarjasorbettikuori marjanpalojen kera.

Valion sorbettikuorrutetta ja kermajäätelöä, kastiketta ja mansikan tai päärynän paloja sisältävät Oma Mansikka- ja Päärynä-puikot eivät ole pakastealtaan vähäkalorisimmat valinnat niitä tuhdintavan kermajäätelön vuoksi.

Myös Carte D'Orin makumaailmaa piristävät uudet sorbetit: Raspberry- ja Pear Sorbet -maut, joita kevyesti herkuttelevan kannattaa kokeilla, jos maistelijalta löytyy rotia pakastaa puolet paketista.

Diabeetikoille suunnattu Ingmanin uutuus kantaa nimeä TofuLine Gold mustikka. Pehmyt mustikkatuutti on täysin maidoton, laktoositon, kolesteroliton, 100 % kasviperäinen sekä luontaisesti gluteeniton.

Kalorikammoisen valinnat

Jos kammoksuu kaloreita, kannattaa paksusti suklaalla kuorrutetut kermajäätelöt unohtaa ja napata pakastealtaasta sen sijaan noita marjoja tai hedelmiä sisältäviä sorbetteja tai melkein rasvattomia mehujäitä. Irtojäätelötiskilläkin kannattaa välttää rouheita, kastikkeita ja kuorrutteita välttyäkseen hurjilta määriltä energiaa.

Joskus kermajäätelön himo äityy kuitenkin vastustamattomaksi. Silloin herkuttelua voi keventää poimimalla pakkasesta esimerkiksi Valio Classicin pienempiä 56 grammaa painavia puikkoja, jolloin tulee syöneeksi vain puolet kermajäätelön sisältämästä hurjasta kalorisatsista. Puikoissa tuhdin vaniljakermajäätelön höysteenä on käytetty tummasuklaa-chiliä, maitosuklaa-crispiä ja valkosuklaa-salmiakkia.

Kasvisrasvajäätelöstä vääriä luuloja

Ainakaan GB Clacen ei käytä jäätelöissään säilöntäaineita. Jäätelö on happamuutensa vuoksi yleensä mehujäätä ystävällisempää hampaille, vaikkakin mehujäät ovat sokerisia. Tavallisesti kermajäätelössä on noin kymmenesosa rasvaa. Jäätelön rasvahapotkaan eivät ole parhaita mahdollisia vaan enimmäkseen kolesteroliarvoa nostavaa kovaa rasvaa.

Jäätelön sisältämä transrasvahappo on kovista rasvoista kavalinta: se ei vain lisää pahaa kolesterolia, vaan myös vähentää hyvää kolesterolia.

Hieman vähempikalorisemman kasvisrasvajäätelön rasvan laatu ei yllättäen olekaan kermajäätelöä kummempi: ei niin herkullinen jätski sisältää niin ikään haitallista transrasvahappoa.

Valio
PIRULO® Tropical 82 kcal/100 g
Grandi® Cola 90 kcal/100 g
Oma Mansikka 180 kcal/100 g
Oma Päärynä 175 kcal/100 g
CLASSIC® Pienempi & Valkosuklaa-salmiakki 360 kcal/100 g
CLASSIC® Pienempi & Tummasuklaa-chili 370 kcal/100 g
CLASSIC® Pienempi & Maitosuklaa-Crispi 390 kcal/78 g

Ingman
Hartwall ED energiajuomajää 95 kcal/100 g
TofuLine Gold mustikka 260 kcal/100 g
Fanipala Ice Cream 360 kcal/100 g
Totally Hazel hasselpähkinä 410 kcal/100 g

GB Clace
Solero Berry Berry 130 kcal/100 g
Twister Choc 150 kcal/100 g
Carte D'Or Raspberry Sorbet ja Carte D'Or Pear Sorbet 190 kcal/100 g

Ben & Jerrys
Baked Alaska 260 kcal/100 g
Chocolate Macadamia 260 kcal/100 g

Ben & Jerrys -jäätelömaakarin tuotteista löytyy myös kolmea eri makua 150 millilitran pakkauksissa. Niistä vähäkalorisin maku on mansikka-juustokakku, jossa on 240 kaloria sataa grammaa kohden .

Teksti: MTV3

Kuvat. Lehtikuva, Ingmanin ja Valion kuvapankit

Lähde: www.hyväterveys.fi ja www.gbglace.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.