Jäätelö-mansikkatorttu

Tämä mansikkatorttu syntyy kätevästi valmiista kauramurotaikinasta, mansikoista ja jäätelöstä. Pohjan voi paistaa jo etukäteen, jäätelö ja mansikat lisätään juuri ennen tarjoilua.

Jäätelö-mansikkatorttu

  • 1 pkt kauramuro- tai Cookies suklaamurotaikinaa
  • n. 1 dl mansikkamehua
  • 2-3 dl mansikkasurvosta tai -hilloa
  • n. 1 litra jäätelöä
  • koristeeksi: n. ½ litraa mansikoita

Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja mahdollisimman ylös reunoille. Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa.

Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle mansikkasurvos tai -hillo. Ota jäätelöstä palloja tai paloja ja lado ne nopeasti tortun päälle. Mikäli et tarjoile torttua heti, säilytä se pakastimessa tarjoiluun asti. Koristele mansikoilla ennen tarjoilua.

Piirakkavuoan halkaisija noin 28 cm, esimerkiksi sydämenmuotoinen vuoka noin 10 henkilölle.

VINKKI: Voit tehdä saman mustikoilla tai vadelmilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat