Jääkiekon MM-kisat joko tai -tilanteen edessä – yksi asia lähes varmaa

2:17
Videolla Tulosruudun juttu Liigan pelien keskeytymisestä.

Ensi kevään jääkiekon MM-kisojen kohtalo puhututtaa. MTV Urheilu tapasi Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtajan Matti Nurmisen asian tiimoilta. 

Jääkiekon MM-kisat peruttiin tältä vuodelta ja myös ensi vuoden kisojen suhteen on suuria kysymysmerkkejä. Paheneva koronapandemiatilanne aiheuttaa harmaita hiuksia järjestelyjen suhteen. Itse Valko-Venäjän kisaisännyyteen Nurminen ei ota kantaa.

– Joko ne perutaan tai pidetään samoina päivinä jossain muualla, mutta niiden siirtäminen ajallisesti olisi todennäköisesti hyvin vaikeaa. Meillä on 11. joulukuuta seuraava kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) videokonferenssi, jossa varmaan kuullaan lisää, Nurminen kertoo.

Myös Valko-Venäjän poliittinen tilanne tuo omat vaikeutensa. Latvian olisi tarkoitus järjestää kisat yhdessä Valko-Venäjän kanssa. Latvia on vaatinut kansainvälistä jääkiekkoliittoa (IIHF) riisumaan Valko-Venäjän MM-kisojen järjestelyoikeudet maan poliittisen tilanteen vuoksi. 

Miesten alle 20-vuotiaiden MM-kisat olisi tarkoitus pelata vuodenvaihteessa. Nurminen uskoo, että kisat tullaan pelaamaan ongelmitta.

– Ne tullaan erittäin suurella todennäköisyydellä järjestämään. Siellä on NHL-mallinen kupla, joka on rakennettu viimeisen päälle. Kaikki lähtee pelaajien turvallisuudesta ja terveydestä. Toimenpiteitä on jo paljon lähtömaassa. Uskon, että ne kisat pystytään pelaamaan hyvin läpi, Nurminen sanoo.

Kotimaisen Liigan pelit laitettiin reilun kahden viikon tauolle koronavirustilanteen pahenemisen myötä. Kauden mahdollinen pitkittyminen toisi omat haasteensa MM-kisojen suhteen. 

– Keskustelemme aiheesta ensi viikolla seurajohtajien ja toimitusjohtajien kesken. Löydämme varmasti hyvällä yhteisymmärryksellä ratkaisun, joka tukee kaikkien hyvinvointia. MM-kisoja on jo aiemmin siirretty kahdella viikolla eteenpäin. Ne ovat jo nyt poikkeuksellisen myöhään. Yritetään löytää malli, jossa jokainen löytää oman elintilansa ja pelipäivät, Nurminen toteaa.

Jääkiekon MM-kisat olisi tarkoitus pelata 21. toukokuuta - 6. kesäkuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja