Jääkaappi meni rikki – liki 2 500 koronarokotetta pilaantui Porvoossa: "Olemme pahoillamme kaikkien puolesta, joiden rokotusaika nyt siirtyy eteenpäin"

8:02
Kansallinen koronarokotetodistus on saatavilla Omakanta-palvelusta.

Useiden satojen porvoolaisten koronarokotusaika peruuntui tänään aamupäivällä.

Porvoon kaupunki tiedottaa, että jääkaappi, jossa koronarokotteita säilytettiin, oli mennyt viikonlopun aikana rikki. 

Rokotteita on mennyt pilalle yhteensä noin 2 480 kappaletta, joista 1 232 Pfizeria, 804 Astra Zenecaa ja 444 Modernaa. Rokotteita ei voi enää käyttää, sillä ne eivät säily lämpimässä kuin pari tuntia laimentamattomina.

 – Saamme HUS-apteekista heti lisää 700 annosta Pfizeria, ja tämän vuoksi pystymme jatkamaan rokotuksia heti iltapäivällä. Saamme lisää myös Modernaa ja Astra Zenecaa, kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoi tiedotteessa. 

Tänään kello 12 eteenpäin varatut rokotusajat toteutuvat Blombergin mukaan normaalisti. Seuraava rokotuspäivä Porvoossa on keskiviikko, ja silloin rokotukset toteutuvat suunnitellulla tavalla. 

 – Tämä on hyvin ikävää, ja olemme pahoillamme kaikkien puolesta, joiden rokotusaika nyt siirtyy eteenpäin. Emme tiedä vielä toistaiseksi, mistä jääkaapin rikkoutuminen johtuu. Jääkaappi oli uusi. Selvitämme asian huolellisesti ja pyrimme varmistamaan sen, että näin ei pääse tapahtumaan uudestaan, Blomberg painotti.

 Rokotuskattavuus on Porvoossa hyvä. 62,2 prosenttia porvoolaisista on saanut ensimmäisen koronarokotteen.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja