Mainos

Jäähyväiset vetonauloille – kuuluisa jenkkisirkus luopuu sirkusnorsuista

Amerikkalaisessa sirkuksessa jätettiin sunnuntaina jäähyväiset yhdelle esiintymisnumerolle. Ringling Bros. ja Barnum & Bailey -sirkuksessa nähtiin viimeistä kertaa elefanttien show – numero, jota lukuisat eläinsuojeluaktivistit ovat kritisoineet.

– Tämä on hyvin tunteellista aikaa meille, kertoo sirkustirehtööri Johnathan Lee Iverson esityksen loputtua Rhode Islandilla eilen ABC Newsin mukaan.

Iversonin mukaan kuusi elefanttia olivat hyvin rakastettuja sirkuksessa. Hän myös kiitti elefantteja niiden yli satavuotisesta palveluksesta viihdyttäjien roolissa.

– Tämä on historiaa, hyvät naiset ja herrat. Nämä ovat todellisia amerikan ikoneita.

Elefantit tanssivat, tasapainoilivat toistensa päällä ja esittivät nukkuvaa.

– Tulimme jättämään elefanteille jäähyväiset, kertoo Sheila Oliver mukanaan neljävuotias tyttärensä Lilliana ja jatkaa, että tämä on tyttären ensimmäinen kerta sirkuksessa – ja valitettavasti norsujen viimeinen.

Yhä paljon eläimiä vetonauloina

Nyt sirkuksen vetonaulat siirretään elämään Ringlingin elefanttien suojelualueelle Floridaan, jossa asuu yli 40 elefanttia.

Amerikkalaisessa sirkuksessa elefantit ovat esiintyneet yli 200 vuoden ajan, mutta niiden käyttö ja koulutustavat ovat saaneet yhä enemmän vastustusta eläinsuojelijoiden taholta.

Yhä edelleen noin tusina sirkusta pitää elefantteja mukana ohjelmistossaan; mutta yksikään niistä ei ole niin tunnettu kuin Ringling Bros. Elefantit poistuvat, mutta sirkus aikoo pitää ohjelmistossaan yhä muun muassa leijonia, hevosia, tiikereitä, koiria ja possuja.

Ennen sunnuntain showta oli sirkuksen ulkopuolella tusina mielenosoittajaa, jotka protestoivat eläinten käyttöä sirkusten vetonauloina.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.