Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Jäädytetty suklaatorttu 9.11.2000

Julkaistu 23.05.2001 13:59

Toim. Kaarina Roininen

2 dl näkkileipäjauhelmaa
(8 viipaletta, noin 125 g)
1/2 dl fariinisokeria
1/2 tl kanelia
75 g sulatettua margariinia tai voita

Täyte:


200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
1 prk rahkaa
1 dl sokeria
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 levy (175 g) taloussuklaata
2 dl kuohukermaa

Koristeeksi:


sydänkoristerakeita tai säilyke- kirsikanpuolikkaita
sitruunamelissan- tai mintunlehtiä

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.
2. Valmistanäkkileipäjauhelma monitoimikoneella tai paloittele näkkileipä muovipussiin ja painele kaulimella hienoksi jauhelmaksi.
3. Sekoita jauhelman joukkoon fariinisokeri, kaneli ja sulatettu margariini.

Painele seos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle tiiviisti.

5. Pane liedelle iso kattila, jossa on vettä. Paloittele suklaa pienempään kattilaan ja pane se isompaan kattilaan. Kuumenna vesi ja anna suklaan sulaa pienemmässä kattilassa.
6. Vatkaa keskenään tasaiseksi seokseksi tuorejuusto, rahka sokeri ja mausteet.
7. Lisää sulanut suklaa tuorejuustoseokseen ja vatkaa seos tasaiseksi.
8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se täytteeseen varovasti sekoittaen.
9. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja pane pakastimeen. Anna jäätyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
10. Ota noin 20 minuuttia ennen tarjoilua torttu pakkasesta ja irroita rengas vuoan ympäriltä. Siirrä torttu leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Koristele pinta sydänkoristerakeilla tai säilykekirsikanpuolikkailla ja sitruunamelissan lehdillä.

Lisää aiheesta:

Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettäReijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistäYmmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita"Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat

  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • 06:44
    Vitamiinit

    Reijo Laatikaiselta tärkeä muistutus monivitamiinipillereistä

  • Eilen19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita