Jäädytetty suklaatorttu 9.11.2000

Toim. Kaarina Roininen

2 dl näkkileipäjauhelmaa
(8 viipaletta, noin 125 g)
1/2 dl fariinisokeria
1/2 tl kanelia
75 g sulatettua margariinia tai voita

Täyte:


200 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
1 prk rahkaa
1 dl sokeria
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1 levy (175 g) taloussuklaata
2 dl kuohukermaa

Koristeeksi:


sydänkoristerakeita tai säilyke- kirsikanpuolikkaita
sitruunamelissan- tai mintunlehtiä

1. Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi.
2. Valmistanäkkileipäjauhelma monitoimikoneella tai paloittele näkkileipä muovipussiin ja painele kaulimella hienoksi jauhelmaksi.
3. Sekoita jauhelman joukkoon fariinisokeri, kaneli ja sulatettu margariini.

Painele seos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle tiiviisti.

5. Pane liedelle iso kattila, jossa on vettä. Paloittele suklaa pienempään kattilaan ja pane se isompaan kattilaan. Kuumenna vesi ja anna suklaan sulaa pienemmässä kattilassa.
6. Vatkaa keskenään tasaiseksi seokseksi tuorejuusto, rahka sokeri ja mausteet.
7. Lisää sulanut suklaa tuorejuustoseokseen ja vatkaa seos tasaiseksi.
8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se täytteeseen varovasti sekoittaen.
9. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta Peitä vuoka kelmulla tai foliolla ja pane pakastimeen. Anna jäätyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
10. Ota noin 20 minuuttia ennen tarjoilua torttu pakkasesta ja irroita rengas vuoan ympäriltä. Siirrä torttu leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Koristele pinta sydänkoristerakeilla tai säilykekirsikanpuolikkailla ja sitruunamelissan lehdillä.

Lue myös:

    Uusimmat