SE-ravuri vajosi jäihin – kuskin ajohaalarit yltä päältä veressä

Suomenhevostähti Ellin Sisun ja valmentaja Pauli Raivion raviviikko käynnistyi karmaisevalla tavalla.

Hankasalmelainen ravivalmentaja Pauli Raivio treenasi hevosiaan maanantaina järven jäällä kuten oli tehnyt koko talven. Kolme lenkkiä oli ajettu ja neljäs treeni alkamassa voittokone Ellin Sisun kanssa.

– Olimme päässeet rannasta muutaman kymmenen metrin päähän, kun jää petti alta ja rysähdimme veteen ilman ennakkovaroitusta, Raivio kertaa kauhunhetkiään.

– Mätkähdin kärryiltä mahalleni kylmään veteen hevosen alle sinne jäiden sekaan. Vesi ei ollut vielä syvää, mutta yli polven korkeuden kuitenkin.

Kaikeksi onneksi Raivio pysyi rytäkässä tajuissaan – muuten lopputulos olisi voinut olla kohtalokas.

– Menin kyllä aika shokkiin. Käännyin vedessä ympäri ja huomasin olevani oriin jaloissa. Verta oli joka puolella eikä toisella silmällä nähnyt ollenkaan, kun päähän tullut haava pulppusi niin paljon, mies kuvailee.

– En tiedä oliko Sisukin niin peloissaan vai oliko se niin viisas vaiko molempia, mutta se ei ottanut askeltakaan. Seisoi paikoillaan kuin patsas samalla kun kömmin pystyyn.

Seuraava koettelemus oli Suomen ennätyksiä tahkonneen hevosen saaminen turvallisesti ylös avannosta ja takaisin kotiin.

– Aukaisin sekin ja taputtelin Sisua. Koitin rauhoitella sitä ja sanoin että kaikki on ihan hyvin. Lopulta minun ei tarvinnut kuin vetää ohjista, niin hevonen loikkasi luokseni ylös jäälle kuin kenguru.

Vaikka tilanne oli hirveä ja Raivion haalarit yltä päältä veressä, kuin ihmeen kaupalla koko valjakko selvisi ilman pysyviä vammoja.

– Silmäni oli pari päivää muurautuneena umpeen ja kylki oli niin kipeä ettei hevosen kärryille ollut asiaa. Olen tykännyt tosi paljon jäällä treenaamisesta, mutta nyt oli kyllä tältä keväältä tasan viimeinen reissu!, Raivio vakuuttaa.

– Onneksi Sisulle ei käynyt kerrassaan mitään. Mietin jo mielessäni että ihmisethän pitävät minua ihan hulluna: noin hieno hevonen on sattunut kohdalle ja sitten mies melkein hukuttaa sen, hän päivittelee.

Tv-lähetykset: Ravit

    Ei tulevia TV-esityksiä

    Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

  • Katso lisää

Lue myös:

    Uusimmat