Itsenäisyysviikonloppu oli Yhdysvalloissa verinen – 7-vuotias kuoli isoäitinsä pihalle, Chicagossa yli kymmenen kuolonuhria

0:32
7-vuotiaan tyttärensä menettänyt isä kertoo surustaan videolla: "Sattuu, koska tyttäreni ei ole enää täällä"

Yhdysvalloissa 7-vuotias lapsi kuoli luoteihin viikonloppuna. Hän oli yksi lukuisista ampumistapausten uhreista. Maassa juhlittiin lauantaina itsenäisyyspäivää, mutta ammuskelujen suuri määrä eri puolilla maata vesitti juhlallisuuksia. 

Yksi verisimmistä kaupungeista viikonloppuna oli Chicago. Kaupungin ammuskeluissa loukkaantui viikonlopun aikana kymmenittäin ihmisiä ja kuoli mediatietojen mukaan 13.

Yksi kuolleista oli 7-vuotias tyttö. Uutiskanava CNN:n mukaan lapsi oli käymässä isoäitinsä luona, kun hänet ammuttiin kuoliaaksi.

Paikallisten viranomaisten mukaan tyttö oli leikkimässä ulkona, kun paikalle pysähtyi auto, josta astui ulos kolme aseistautunutta ihmistä. He ampuivat yli 20 laukausta. Tyttö vietiin sairaalaan, missä hänet todettiin kuolleeksi.

Ammuskelut yleistyneet alkuvuodesta

Aseellinen väkivalta on Yhdysvalloissa yleistä. Alkuvuodesta ampumistapauksia on kuitenkin ollut tavallistakin enemmän. Etenkin Chicagossa väkivalta on lisääntynyt aiemmasta.

CNN:n mukaan paikalliset viranomaiset ovat löytäneet ilmiölle useita selityksiä. Lämmin sää ja koronavirusrajoitusten purkaminen ovat saaneet ihmiset liikkeelle.

Lisäksi maata repii edelleen rasismikeskustelu. Yhdysvalloissa on osoitettu mieltä tummaihoisten ihmisten oikeuksien puolesta sen jälkeen, kun George Floyd kuoli poliisin käsiin.

Tummaihoiset kohtaavat Yhdysvalloissa valkoisia enemmän poliisiväkivaltaa. Rasismin vastustamisen ympärille kytkeytyvät protestit ovat ajoittain äityneet väkivaltaisiksi. Mellakat ovat viranomaisten mukaan sitoneet poliisien käsiä, mikä on vienyt aikaa muiden tehtävien hoitamiselta. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja