Itsemurhapilleri jakaa Studio55:laisten mielipiteet

Kysyimme maanantaina, ottaisitko itsemurhapillerin. Hieman yli puolet vastaajista uskoisi ottavansa. Näin aihetta kommentoitiin.

− On se kumma, kun nykyään puolustetaan ihmisen omaa päätäntävaltaa joka asiassa, niin sitten estetään se, milloin haluaa kuolla. Olisi paljon helpompaa, jos tietäisi, ettei tarvitse kärsiä silloin, kun ei enää paranemismahdollisuutta ole, ihmetteli nimimerkki virveli3.

− Mieluummin pilleri, kuin elämä muumiona toisten hoidettavana ja rasitteena sängynpohjalla. Olen omaisena seurannut dementoituneiden elämää vuosikausia ilman ihmisarvoista elämää, kirjoitti nimimerkki ikä.

− Ilman muuta ottaisin toivottamassa tilanteessa. Ei vanhana ja sairaana siis sairaalahoidossa käänneltävänä, kun tuntee tilanteensa, elämässä ole enää järkeä. Jos järki säilyy, itse osaan kyllä päättää elämäni arvon tai arvottomuuden! pohdiskeli nimimerkki eineurootikko.

− En halua joutua pakkopullaksi kenellekään. Vihanneksena oleminen on ihmisarvotonta elämää ja yhteiskunnalle kallista. Rahan voi käyttää nuoriin, joilla on vielä toivoa parantaa tulevaisuutta kaikkien kohdalla parempaan elämään, kirjoitti nimimerkki päätös.

− Turhan moni, joka vielä pystyy aikaistamaan lähtöään suurten kärsimysten, sekä henkisten että fyysisten tuskien vuoksi, joutuu turvautumaan ikävämpiin konsteihin: hirttäytymään hitaasti, ampumalla itseään, syömällä liian heikkotehoisia lääkkeitä tuohon tarkoitukseen ym. ranteitten viiltelyä. Jos haluaa lähteä, niin miksi nämä lisäkärsimykset? Puhumattakaan heistä jotka eivät enää kykene auttamaan itseään pois. On se ikävää tuommoinen, todennäköisesti uskontotaustainen laki, joka sallii ihmisen kidutuksen. Muut luontokappaleethan kyllä pääsääntöisesti armahdetaan ja päästetään tuskistaan, kirjoitti nimimerkki satajaseittemän.

− Äitini kuoli 61v. kärsien syövästä. Loppuvaiheessa hänellä oli mm. useita aukkoja vatsassa, kun kasvaimet tulivat vatsan läpi, ja hänellä oli voimakkaat kipulääkkeet. Viimeisen kuukauden ajan toivoin, että äiti kuolisi, jotta pääsisi kivuistaan. Tällöin tuli mieleen, että olisin halunnut antaa äidilleni mahdollisuuden ottaa joku pilleri, jolla olisi voinut nukkua rauhassa pois. Eikö sekin ole inhimillistä? Vaikka tiedän, että ne jotka eivät ole vastaavaa kokeneet, pitävät sitä kylmänä ajatteluna, kertoi nimimerkki Sari33v.

− Tehköön jokainen kirjailija mitä haluaa, mutta miten ihmeessä on selvitty tähän asti? Nytkö ei elämäkään enää kannata? Mihin ne ihmisiltä kerätyt verorahat menevät, kun vanhusten hoidosta tuli tämmöinen kalabaliikki? ihmetteli nimimerkki +-0.

− En hyväksy kuolinpillereitä, elämä on elämistä varten! ilmoitti nimimerkki anu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja