Itsekin skandaaliotsikoihin joutuneelle prinsessa Sofialle esitettiin suora kysymys Megxitistä – vastasi epäröimättä

0:12
Prinssi Alexanderin ristiäisissä vallitsi leppoisa tunnelma

Ruotsin prinsessa Sofia ei tahdo seurata herttuatar Meghanin esimerkkiä, tuoreesta dokumentista selviää.

Ruotsin prinsessa Sofia ei tahtoisi seurata herttuatar Meghanin esimerkkiä ja jättää kuninkaallisia tehtäviä ja hovia taakseen, selviää tuoreessa dokumentissa.

Meghanin tapaan myös Sofia on joutunut käymään läpi monenlaista, sillä Paratiisihotelli-realitysta tutun glamourmallin ja prinssin suhdetta ei alkuun katsottu todellakaan hyvällä Ruotsin lehdistössä.

Brittilehti Daily Mailin mukaan Ruotsin prinssin Carl Philipin kanssa naimisissa olevalta Sofialta kysyttiin TV4-kanavalla nähdyssä Princess Sofia: Project Playground -dokumentissa hyvin suoraan, olisiko tämä valmis seuraamaan prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esimerkkiä ja jättämään hovin.

– En. En missään tapauksessa. Uskon, että olen löytänyt fantastisen tasapainon, ja minusta se on positiivista, että olen onnistunut siinä näiden myrskyisien vuosien jälkeen, prinsessa vastasi epäröimättä.

Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa supisti viime syksynä hovia, eikä Carl Philipin ja Sofian tai prinsessa Madeleinen ja Chris O'Neillin lapsilla ole enää kuninkaallisia velvollisuuksia. Näin ollen myös kuninkaallisia edustustehtäviä on keskitetty yhä enemmän kruununprinsessa Victorian perheelle – joskin myös Carl Philip ja Sofia hoitavat yhä myös kuninkaallisia velvollisuuksia.

– On todella suuri etu, että meillä on mahdollisuus elää hieman molempien maailmojen välillä, Sofia kommentoi dokumentissa.

Ruotsissa uutisoitiin aiemmin Sofian tunnustaneen samassa ohjelmassa, ettei sopeutuminen prinsessan rooliin käynyt yhdessä yössä.

– Olen käynyt läpi monta identiteettikriisiä sen jälkeen, kun minusta tuli prinsessa. Olen joutunut pohtimaan monta kertaa, kuka minä todella olen, 35-vuotias prinsessa myönsi.

Vaikka Sofiasta on vuosien saatossa tullut hyvin pidetty kuninkaallinen, on hän kertonut myös aiemmin julkisuudessa vihasta, jota hän joutui kohtaamaan, kun suhde Carl Philipiin tuli julki.

– Se tuntui siltä kuin olisin törmännyt seinään, hän kuvaili eräässä podcastissa vuonna 2017.

Hän kertoi tuolloin, ettei pystynyt täysin sulkemaan pois ajatuksistaan sosiaalisessa mediassa pyörineitä ilkeitä kommentteja.

– Se vaikutti minuun todella paljon, mutta toisaalta se on myös auttanut minua ymmärtämään, mitä kaikkea nuoret joutuvat nykyisin kohtaamaan arjessaan. Tämä on ongelma, johon monet ihmiset törmäävät nykyisin, prinsessa jatkoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja