Italiassa koronavirukseen liittyviä kuolemia saattaa olla jopa 19 000 ilmoitettua enemmän

Suomessa on yli 6 400 varmistettua koronavirustartuntaa – MTV Uutisten toimittaja Mirja Kivimäki kertoo, miltä Suomen epidemiatilanne näyttää 2:33
Suomessa on yli 6 400 varmistettua koronavirustartuntaa – MTV Uutisten toimittaja Mirja Kivimäki kertoo, miltä Suomen epidemiatilanne näyttää

Italiassa koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia saattaa olla lähes 19 000 kappaletta enemmän kuin on aiemmin ilmoitettu, arvioi maan keskeinen sosiaaliturvalaitos.

Laitos vertaili tilastoitujen kuolemien määrää eri vuosilta. Tämän vuoden maalis-huhtikuussa koko maassa oli tilastoitu lähes 47 000 kuolemaa enemmän kuin keskivertovuotena. Kuitenkin vain noin 28 000 kuoleman oli kerrottu liittyvän koronavirukseen.

Laitoksen mukaan on syytä olettaa, että myös muut keskiarvomääristä poikkeavat kuolemat liittyvät suurelta osin epidemiaan. Kaikki eivät välttämättä liity koronavirustartuntaan, vaan esimerkiksi siihen, että epidemian aikana ihmiset eivät ole aina saaneet hoitoa muihin sairauksiin.

Italia on pahiten koronaviruksesta kärsineitä maita maailmassa. Virallisten lukujen mukaan maassa on kuollut virukseen liittyen noin 32 500 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat