Italian GP:n lehdistökatsaus: Vettel varasi paikan Ferrarilta

Italialaislehdet vakuuttuivat Sebastian Vettelin Monzassa ajaman voiton jälkeen siitä, että saksalaiskuljettaja pitää saada Ferrarille Fernando Alonson tallikaveriksi.

Vettel-Alonso, tulevaisuudessa yhdessä? La Stampa otsikoi.

- Lähestyminen on ilmiselvää: "haluaisin voittaa punaisessa haalarissa". Sebastian Vettel ymmärtää, että hänen työnsä on tehty tältä vuodelta ja asettaa uuden tavoitteen: lähteä Red Bull -tallista, jossa hän on voittanut mestaruuden 2010 ja dominoinut kautta 2011 (muutama piste puuttuu, vastustajat ovat luovuttaneet), ja siirtyä Ferrarille, La Stampa tulkitsi Vettelin puheita.

Italialainen urheilulehti Gazzetta dello Sport antoi suosionosoitukset Vettelille.

- Vettel nappaa mestaruustittelin. Kuinka moni kuljettaja on yhtä täydellinen kuin hän? Kuinka moni olisi hyväksynyt niin riskaabelin taktiikan? Bravissimo! Monzan katsojien aplodit todistavat, että hän on myös suosittu.

Espanjalainen Marca-lehti katsoo Vettelin sinetöineen mestaruuden täydellisellä tavalla.

- Sebastian Vettel ei olisi voinut valita parempaa näyttämöä, jossa lopullisesti varmistaa paikkansa mestarien joukossa. Monzassa 90 000 katsojan edessä Italian GP:ssä, jonka viidelle kärkisijalle ajoi viisi maailmanmestaria. Sellaista ei ole aiemmin tapahtunut F1-kilpailussa. Ja saksalainen oli heistä ensimmäisenä.

Italialainen Tuttosport muistutti, että Vettelin kauden ainoa kauneusvirhe sattui hänen kotikisassaan Nürburgringillä, jossa sijoitus oli vasta neljäs.

- Vettel on suurella syyllä formula ykkösten yksinvaltias. Italian kuningas on vaalea saksalainen, joka todennäköisesti tuntee olonsa kotoisammaksi Monzassa kuin kotimaassa Saksassa, joka on ainoa maa, jossa hän ei saavuttanut palkintopallia armottomalla marssillaan kohti mestaruutta.

Italialainen Corriere della Sera -lehti oli mielissään siitä, että Vettel huomioi lehdistötilaisuudessa Italian yhdistymisen 150-vuotisjuhlan.

- Vettel voittaa ja varaa itselleen MM-tittelin ja paikan Ferrarilta. Saksalainen kunnioittaa Italian valtion 150-vuotisjuhlaa. Se on kaunista ja vaikuttavaa.

Corriere della Sera laittoi merkille myös entisen Ferrari-tähden Michael Schumacherin vahvat otteet Monzassa.

- Monzassa näimme lopulta vanhojen aikojen Schumacherin. Veteraani kävi kaksinkamppailun Hamiltonin kanssa. Nyt hän tietää, että pysyy poikien vauhdissa.

Corriere dello Sport maalaili Schumacherista erikoiseen sävyyn.

- Schumacher ei ole tehnyt sopimusta paholaisen kanssa saadakseen suojelusta Monzassa, sillä hän on itse paholainen. Hän näytti Monzassa parastaan. Tarina keisarista, joka astuu sivuun ja haluaa sen jälkeen palata ollakseen jälleen paras, vaikuttaisi käyvän toteen.

Englantilaisetkin luovuttivat

Englantilainen Daily Mail -lehti myöntää, että loppukauden aikana englantilaiskuskit Jenson Button ja Lewis Hamilton kilpailevat vain sarjasijoituksesta Vettelin takana.

- Sebastian Vettelillä on nyt rautainen ote toisesta F1-mestaruudestaan ponnekkaan kauden kahdeksannen voittonsa jälkeen. F1-historiassa vain kaksi kuljettajaa on saavuttanut enemmän voittoja kauden aikana - Michael Schumacher, jonka 13 voiton ennätys saatetaan haastaa, ja Nigel Mansell. Radalla, jolla Red Bullin ei pitänyt olla vahva, tämä oli murskaava voitto, joka muunsi mestaruustaistelun ynnä muiden väliseksi kilpailuksi.

Englantilaisen The Mirror -lehden mielestä Vettelin hiustyyli tuo mieleen teinitähti Justin Bieberin, mutta siihen yhtäläisyydet loppuvatkin.

- Hänen vaaleat kiharansa saattavat tehdä hänestä Justin Bieberin näköisen, mutta hän ajaa kuin koston enkeli.

- Enää kyse ei ole siitä "jos" hän voittaa mestaruuden, vaan "milloin".

Lue myös:

    Uusimmat