Italialaisohjelmassa naisia kehotettiin tekemään ruokaostoksia "sensuellisti" – kyykistelyoppaasta kritiikkiä: "Mikä vuosisata nyt on?"

Pelkästään naisista koostuva pelastusyksikkö teki historiaa Floridassa: ”Me voimme tehdä mitä vain ja pystymme mihin vain” 1:14
Pelkästään naisista koostuva pelastusyksikkö teki historiaa Floridassa: ”Me voimme tehdä mitä vain ja pystymme mihin vain!”

Italialaiskanavan opas "sensuelliin" shoppailuun ruokakaupassa aiheutti äläkän.

Naisille suunnattu opas "seksikkäästä shoppailusta" aiheutti ihmetystä muun muassa sosiaalisessa mediassa. Italiassa valtion kanavalla esitetyn Detto Fatto -ohjelman lomassa esitettiin ohjelmaosio, jossa naisille kerrottiin, miten he voivat esiintyä "sensuellisti" supermarketissa, kertoo The Guardian.

Tanssija esitteli, miten tuote poimitaan kaupassa

Ohjelmaosiossa tanssija ja tankotanssia opettava Emily Angelillo esiintyi nahkaisessa minihameessa ja korkokengissä. Hän esimerkiksi neuvoi käymään korkokengissä kaupassa ja esitteli, miten ostoskärryjä voi työntää viehättävästi kävellen.

Emily myös esitteli, miten ylähyllyltä kurotetaan tavaroita oikein sekä poimi tavaroita lattiatasosta näyttääkseen, miten pudonnut tuote nostetaan "ei-vulgaarilla" tavalla.

– Kyykistyisin niin, että toinen polvi on enemmän koukussa, ja pitäisin polveni yhdessä, jotta en levitä jalkojani ja tee tilanteesta vulgaarimpaa, hän totesi ohjelmassa BBC:n mukaan.

Klippi ohjelmasta levisi somessa. Jos julkaisu ei näy, katso se tällä.

Kritiikkiä satoi: "Mikä vuosisata nyt on?"

Osa katsojista oletti seksistisen osion olevan parodiaa ja järkyttyi, kun näin ei ollutkaan.

– Mikä vuosisata nyt on? Tess Cooper kyselee Facebookissa.

– En tiedä, pitäisikö nauraa vai itkeä, nimimerkki plantpoweredclare päivittelee Twitterissä.

Kaiken muun lisäksi ohjelma esitettiin marraskuun 2020 lopulla, jolloin oli myös kansainvälinen päivä naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Nyt ohjelmaosiolle on vaadittu selitystä aina ministeritasoa myöten.

Ohjelma pantiin tauolle

Detto Fatto -ohjelman esitykset on nyt peruttu, ja tapausta selvitetään. Ohjelman juontaja Bianca Guaccero pyysi anteeksi jaksoa koko tiiminsä puolesta, kertoo BBC.

Myös Emily pahoitteli tapahtunutta Instagramissa ja kertoi olevansa harmissaan siitä, että naiset pahoittivat mielensä. Hän myös paljasti saaneensa vihaviestejä aiheen tiimoilta.

"Italialaisena olen pettynyt, että tämä vuoti rajojemme ulkopuolelle"

Moni kuitenkin kiiruhti sosiaalisessa mediassa vakuuttamaan, ettei kyseessä ole edes italialaisen television pahin ohjelma. Monet toivoivat, että naiskuvaan televisiossa saataisiin jo muutos.

– Italialaisena olen pettynyt, että tämä vuoti rajojemme ulkopuolelle, tämän olisi pitänyt pysyä kansallisena ja sisäisenä häpeänä, Niña Yuli toteaa Facebookissa.

Ohjelmaklipit levisivät netissä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat