Italialaisessa pikkukaupassa on joulu nyt ja joka päivä – mutta pukki ei tulekaan Suomesta!

Italialaisessa pikkukaupassa vietetään joulua ympäri vuoden 4:30
Italialaisessa pikkukaupassa vietetään joulua ympäri vuoden.

Etelä-Italiassa Silan vuoristossa sijaitsevassa kaupassa pääsee virittäytymään joulun tunnelmaan halki vuoden, jopa kesähelteillä.  

Pieni joulukauppa il negozio di natale Vecchio Borgo on jakanut Italiassa jouluiloa jo 20 vuoden ajan.

Kaupan perustaja ja omistaja Antonella Ventura kertoo liikkeen aloittaneen normaalina lahjatavarakauppana, mutta yhtenä kesänä valikoimaan päätettiin sisällyttää punaisia, joulusta muistuttavia esineitä.

– Huomasimme, että ideasta pidettiin. Saimme siitä rohkeutta muuttaa liike ympäri vuoden auki olevaksi joulukaupaksi. Alku oli vaikea, sillä Etelä-Italiassa tällaista kauppaa ei ollut ennen nähty. Päätös ei siis ollut helppo.

Liikkeessä kävi aluksi pääasiassa turisteja, mutta nykyisin sen ovat löytäneet myös paikalliset. 

Hiljaisin hetki on tammikuussa, kun italialaiset hankkiutuvat eroon joulukuusista.

Kaupassa ei ole suomalaistuotteita

Kaupan myymät tuotteet ovat peräisin muun muassa Itävallasta, Saksasta ja Pohjois-Italiasta. Uusia ideoita ja yhteistyökumppaneita Ventura etsii joulumessuilta eri puolilta Eurooppaa. 

Suomalaisia tuotteita kaupasta ei toistaiseksi löydy. Italialaisille joulupukki asustaa Korvatunturin sijaan Pohjoisnavalla.

Korona sulki kaupan puoleksitoista vuodeksi

Korona sulki kaupan ovet puoleksitoista vuodeksi. Nyt uudelleen vauhtiin päässyt liike on avannut samalle kadulle toisen joulukaupan sekä jouluteemalla sisustetun kuuden huoneen hotellin.

Kanelintuoksuisessa uudessa liikkeessä kassan takana häärii jouluperheen uusi sukupolvi, tytär Alessia Guida.

– Vaikka sisustaisin liikettä heinäkuussa, minut valtaa hyvä olo. Pidän myös ihmisten ilmeistä, kun he astuvat liikkeeseen. Monet yllättyvät kovasti, ja jotkut rakastuvat. Vaikka he eivät ostaisi mitään, he saattavat kiittää siitä, että pääsivät sukeltamaan tähän maailmaan.

Läheistä Abete bianco -jouluhotellia pyörittää perheen poika Marco Guida

Hän kertoo hotellin joka huoneessa olevan eri jouluteema, esimerkiksi poro, joulupukki, lumihiutale tai lumiukko.

Kysyntääkin riittää.

– Varsinkin aikuiset arvostavat pieniä asioita, kuten kanelin tuoksua ja huoneiden sisustusta, jotka tekevät kokemuksesta ainutlaatuisen.

Mikä on ensi joulun hitti?

Venturan mukaan tämän joulun myyntihittiä on vaikea ennustaa, sillä koronapandemian vuoksi joulumessuja ei ole järjestetty. Musta joulukaupan joulu ei kuitenkaan ole koskaan.

– Pysyn pohjoismaisessa joulussa.

Lue myös:

    Uusimmat