Mainos

Italia sulkee tilapäisesti reitin Alppien läpi maailmansodan aikaisen pommin takia

Räjähtämätön Yhdysvaltojen toisen maailmansodan aikana pudottama pommi pidättelee juna- ja autoliikennettä Brennersolan eteläosassa Italian rajalla sunnuntaina, kun räjähdysekspertit purkavat ja hävittävät rakennelman.

Itävaltalaiset tiepoliisit tiedottivat lauantaina, että Italian ja Itävallan välillä Brennersolassa Alppien läpi kulkeva tie A22 tullaan sulkemaan sunnuntaina aamupäivän ajaksi. Sekä juna- että autoliikenne ovat seisahduksissa puoleen päivään asti.

Poliisin edustaja ilmoitti, että autot pysäytetään jonoon räjähteen hävittämisen ajaksi. Reitti on ainoa Italian ja Itävallan välillä.

Pommi löydettiin Itävallan poliisin edustaja mukaan italialaisesta Sterzingin kylästä marraskuussa. Pommin löytöpaikan lähellä asuvat ihmiset tullaan evakuoimaan operaation ajaksi.

Vuosien 1939 ja 1945 välillä käydyn toisen maailmansodan varjo heiluu edelleen Euroopan yllä, sillä edelleen 70 vuoden jälkeen sodassa räjähtämättä jääneitä pommeja löydetään. Esimerkiksi Saksassa löydetään vuosittain yli 2 000 tonnia pommeja ja ammuksia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.