Katujengikäräjillä "henkeen ja terveyteen" kohdistunut uhka Vantaalla – tältä paikalla näyttää: "Päivä sai poikkeuksellisen alun"

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden Vantaan kansliaan kohdistunut vakava uhka – MTV paikalla 2:14
Katso video: Tältä pommiuhkauksen kohteena olevan oikeustalon luona näyttää – ”Oikeudenkäyntipäivä sai poikkeuksellisen alun”

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden Vantaan-kansliaan kohdistui aamupäivällä uhkatilanne. Paikalla on suuri määrä poliiseja turvaamassa oikeustaloa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus kertoi tänään aamulla Vantaan-toimipistettä koskevasta vakavasta uhasta. Yleisön paikalle pääsyä oikeudenkäynteihin rajoitetaan uhan seurauksena, ja paikalla on runsaasti poliiseja turvaamassa tilannetta.

Käräjäoikeuden laamanni Timo Heikkinen kertoo MTV Uutisille saaneensa poliisilta tiedo uhasta aamulla. Poliisi kertoi Heikkiselle kyseessä olevan pommiuhkaus, joka liittyy tänään käsittelyssä olevaan katujengijuttuun, jossa yhtenä syytettynä on someräppäri Milan Jaff.

– Poliisilta tuli toive, että yleisön pääsyä paikalle rajoitetaan, jotta poliisi voi turvata tilanteen, hän kertoo MTV Uutisille.

STT kertoi myöhemmin, että poliisin mukaan käräjäoikeuteen ei ole kohdistunut varsinaista pommiuhkausta. Poliisista kerrotaan STT:lle, että kyseessä on ollut "yleisemmän tason" uhkaus, joka on kohdistunut ihmisten henkeen ja terveyteen.

Asiaa kommentoi komisario Miika Laine, joka johtaa käynnissä olevaa poliisioperaatiota käräjäoikeuden kanslialla Vantaalla.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

MTV:n rikostoimittajat: Katujengit käräjillä 9:02
Katso myös: Näin MTV Uutisten rikostoimittajat reagoivat Milan Jaffin oikeussalikäytökselle: "Kyllä se hymy varmaan hyytyy vankilassa".

Käsittely alkoi normaalisti

Oikeustalolla jatkuu tänään katujengien välistä ammuskelua koskeva oikeudenkäynti. Syytettynä on yhdeksän ihmistä, joiden joukossa on vakavista väkivaltarikoksista jo aiemmin tuomittu Jaff.

Sekä Heikkinen että paikalla aamulla ollut toimittaja Eetu Ruonakoski kertovat, että tilanne on käräjäoikeudessa rauhallinen. Katujengijutun oikeuskäsittely on päässyt käynnistymään normaalisti.

– Täällä on paljon poliiseja, kuten oli jo maanantaina, kun käsittely alkoi, Heikkinen sanoo.

Käynnissä oleviin istuntoihin päästetään tällä hetkellä ainoastaan asianosaiset sekä median edustajat turvatarkastuksen kautta.

– Olen antanut määräyksen, että yleisöstä paikalle pääsee vain media.

Paikalla myös terroripommiryhmän edustaja

Oikeustalolla paikalla oli aamulla noin kymmenen poliisiautoa. Läsnä oli MTV Uutisten tietojen mukaan muun muassa poliisin terroripommiryhmään kuuluva henkilö ja panssariauto.

Poliisi kertoo tiedotteessaan olevansa paikalla turvaamassa katujengikäräjiä kohonneen väkivallanuhan vuoksi.

Tilanteesta ei poliisin mukaan aiheudu vaaraa sivullisille eikä tiloissa työskenteleville ihmisille.

– Ihan normaalisti täällä palvellaan kansliassa tänään, Heikkinen sanoo MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat