Itä-Suomessa sataa tänään heikosti lunta ja ajokeli on huono – yöllä saapuvat paukkupakkaset

Sunnuntain sää on suuressa osaa maata poutainen, mutta heikot lumisateet keskittyvät Itä-Suomeen, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuomo Bergman.

Ilmatieteen laitos varoittaa sunnuntaina huonosta ajokelistä Kymenlaaksossa, Etelä-Savossa sekä Pohjois- ja Etelä-Karjalassa. Ajokeli muuttuu huonoksi lumisateen sekä pöllyävän lumen vuoksi, ja onnettomuusriski on kohonnut.

Bergman muistuttaa, että pienemmät tiet voivat olla edelleen liukkaita muuallakin maassa, vaikka pääteille ei varoituksia olisikaan annettu. Liikenneviraston Tampereen ja Helsingin tieliikennekeskuksista arvioitiin lauantaina, että joululiikenteen ruuhkahuiput ovat jo ohi ja sunnuntaina teillä on hiljaisempaa.

Bergam kertoo, että Pohjois-Suomeen vaikuttanut korkeapaineen selänne alkaa valumaan hitaasti kohti etelää ja pakkanen kiristyy laajalti maan keskiosissa.

–  Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä maan keskivaiheilla voi olla parikymmentä astetta pakkasta, aivan maan itäisiä osia lukuunottamatta, Bergam sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat