Itä-Suomen hallinto-oikeus ratkaisi vaalivalituksen kansanedustaja Tuula Väätäisen hyväksi

Itä-Suomen hallinto-oikeus on ratkaissut kevään eduskuntavaalien ääntenlaskusta tehdyn valituksen kansanedustaja Tuula Väätäisen (sd.) hyväksi.

Valituksessa oli kyse siitä, että Väätäisen ja Savo-Karjalan vaalipiirin toisen ehdokkaan Timo Suhosen saamat äänet olivat määrältään lähes samat. Vaali-iltana kerrottiin Suhosen päässeen eduskuntaan. Tämän jälkeen tarkistuslaskennassa kävi ilmi, että eduskuntaan nouseekin Väätäinen.

Uusien tarkistuslaskentojen jälkeen selvisi lopulta, että Väätäinen sai vaaleissa 3 983 ääntä ja Suhonen 3 952 ääntä. Näin ollen Väätäinen sai 31 ääntä enemmän kuin Suhonen ja jatkaa kansanedustajana. Hallinto-oikeuden mukaan aluksi ilmoitetut virheelliset äänimäärät eivät vaikuttaneet vaalin vahvistettuun lopputulokseen.

Väätäinen toiminut aiemmin kansanedustajana vuosina 2003–2015. Hän on eduskunnan perustuslakivaliokunnan ja talousvaliokunnan jäsen.

Jutusta korjattu virheellinen tieto 11.7.2019 klo 20.58: Väätäinen ei ole ensimmäisen kauden kansanedustaja, vaan hän on toiminut aiemmin kansanedustajana vuosina 2003–2015.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja