Itä-Suomeen matkustanut CNN-toimittaja ihmettelee paikan päällä "haurasta" Suomen ja Venäjän välistä rajaa: "Muutama puupylväs ja rautalankaa"

Uutiskanava CNN vieraili Itä-Suomessa – toimittaja ihmettelee Suomen ja Venäjän välistä rajaa:"Muutama puupylväs ja rautalankaa" 4:33
"Se on tehty muutamista puupylväistä sekä rautalangasta". Nic Robertson ihmettelee Suomen ja Venäjän välistä rajaa.

Uutiskanava jututti itäsuomalaisia ja ihmetteli, miten Venäjän ja Suomen raja on niin "haurasta" tekoa.

Yhdysvaltalainen CNN vieraili Itä-Suomessa. Uutiskanavan toimittaja Nic Robertson oli löytänyt tiensä Venäjän ja Suomen väliselle rajalle.

Robertson ihmettelee uutisraportissaan, miten Suomi ja Venäjä on voitu erottaa toisistaan vain rautalankaa ja puupölkkyjä hyödyntäen.

– Se on ihmeellistä, miten avoin raja todellisuudessa on. Meillä ei ole lupaa kävellä pellon ylitse mutta toisella puolella peltoa on noin 100 metrin päässä matala aita.

– Se on tehty muutamista puupylväistä ja rautalangasta, Robertson ihmettelee.

Lappeenrantalaiset: "Tietysti Natoon"

Robertson haastatteli lappeenrantalaisia. Suomalaisten antamassa haastattelussa kanta on selkeä: Suomen pitää liittyä Natoon.

– Natoon, tietysti Natoon, kertoo eräs lappeenrantalainen mies.

– Erinomainen valinta tietysti, koska tarvitsemme nyt suojaa ja se on parasta saatvilla olevaa suojaa, kertoo toinen mies.

Robertson tapaa kahvilassa Ville Laihian, joka kertoo, että Suomi olisi naiivi, jos ei oppisi historiasta, mitä nyt kannattaa tehdä.

– Olimme samanlaisessa tilanteessa 1930-luvulla. Mielestäni olisi todella naiivia pysyä neutraalina tilanteessa, kun meillä on historiasta paljon, mistä voi ammentaa tietoa, Laihia kertoo.

CNN vieraili myös jääkiekkojoukkue SaiPan harjoituksissa. CNN laittoi merkille, että SaiPa luistelee kentällä Ukrainan liput kypärissään.

Joukkueen kapteeni, Leijonistakin tuttu Jarno Koskiranta on sitä mieltä, että Nato toisi rauhaa suomalaisten arkipäivään.

– Toivon, että se antaisi meille mahdollisuuden rentoutua, nauttia elämästä, kuten aina ennenkin, Koskiranta kertoo.

Venäläinen Anton pakeni asevelvollisuutta Suomeen: "En halua kuolla Ukrainassa"

Robertson vierailii uutisraportissaan myös virallisessa rajanylityspaikalla, jossa hän tapaa venäläisen Antonin.

Rajanylityspaikalla liikenne on kutistunut kymmenesosaan siitä, mitä se oli ennen Ukrainan sodan alkua.

Anton on tullut Suomeen, koska pelkää joutuvansa itse taistelemaan Ukrainaan taistelukentille.

– Minusta tuntuu, etten palaa enää koskaan Venäjälle. Yritän välttää asevelvollisuutta, koska en halua kuolla Ukrainassa, Anton kertoo.

Katso CNN:n uutisraportti kokonaisuudessaan yläpuolelta löytyvältä videolta.

Lue myös:

    Uusimmat