Mainos

Israelin aseistus ylivoimainen – palestiinalaisilla yksi valttikortti

Palestiinalaisten ja Israelin välisessä konfliktissa voimasuhteet ovat selvästi Israelin puolella.

Israelin armeija taistelee itse kehittämillään sekä yhdysvaltalaisilla aseilla, kun taas palestiinalaiset haalivat aseita sieltä, mistä niitä on saatavissa. Maajoukkojen lisäksi Israelin armeijalla on käytössään ilma- ja merivoimat, joita palestiinalaisilla ei ole.

Palestiinalaisten tärkeimmät aseet taistelussa Israelia vastaan ovat ohjukset, joita eri järjestöillä on paljon. Tehokkain näistä on iranilainen Fajr-ohjus, jonka kantama riittää aina Israelin suurimpaan kaupunkiin Tel Aviviin. Tel Aviv sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Gazasta.

Israel puolestaan taistelee ohjuksia vastaan omalla puolustusjärjestelmällään, joka kantaa nimeä Iron Dome (teräskilpi). Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Israel on myös yrittänyt tuhota palestiinalaisten ohjusvarastoja Gazassa.

Palestiinalaisten ohjukset eivät ole erityisen tarkkoja, mutta niillä on suuri pelotevaikutus Etelä-Israelissa. Eilen kolme ihmistä kuoli eteläisraelilaisessa kaupungissa, kun Gazasta ammuttu ohjus osui rakennukseen.

Miksi Israel toimii nyt?

Yksi kysymys tämänkertaisessa kriisissä on se, miksi Israel päätti juuri nyt ryhtyä vastatoimiin. Brittiläisessä Guardian-lehdessä huomautetaan, että Israelissa järjestetään vaalit tammikuussa.

Ei olisi ensimmäinen kerta, kun hallitsija yrittää nostaa kannatustaan sodalla. Israelin viranomaiset ovat kategorisesti kieltäneet tämän.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.