Israelin armeija: Maavoimien joukot ovat katkaisseet Gazan kaistan kahtia

Yhdysvallat neuvottelee Lähi-idässä humanitaarisista tauoista – maailmalla vaatimukset tulitauosta kasvavat 2:11
Katso myös: Yhdysvallat neuvottelee Lähi-idässä humanitaarisista tauoista – maailmalla vaatimukset tulitauosta kasvavat

Israelin asevoimat sanoo maajoukkojensa saavuttaneen rannikon Gazan kaupungin lähellä ja katkaisseen Gazan kaistan kahteen osaan, pohjoiseen ja etelään. Myös Gazan kaupunki on saarrettu.

Asevoimien tiedottajan Daniel Hagarin mukaan Israel "sallii edelleen käytävän", jota pitkin Gazan pohjoisosan ja Gazan kaupungin asukkaat voivat lähteä etelään, kertoo BBC.

Hagari lisäsi, että Israel jatkaa hyökkäämistä ja maaoperaation kiihdyttämistä Gazan kaistan pohjoisosassa.

Hamasin mukaan pommituksia sairaaloiden ympärillä

Äärijärjestö Hamas sanoi Israelin armeijan tehneen sunnuntai-iltana "intensiivisiä pommituksia" useiden sairaaloiden ympärillä Gazan pohjoisosassa. Erityisen voimakkaita iskuja oli Hamasin mukaan Gazan kaistan suurimman sairaalan al-Shifan läheisyydessä.

Hieman ennen pommituksia tietoliikenneyhteydet katkesivat Gazaan.

Iskuja tehtiin sen jälkeen, kun Israelin asevoimat oli jälleen syyttänyt Hamasia sairaaloiden käyttämisestä sotatoimissa Israelia vastaan.

Israelin asevoimien tiedottajan Daniel Hagarin mukaan Hamas sijoittaa joukkoja ja aseita koulujen, moskeijoiden, kotien ja YK:n tilojen sisälle, alle ja ympärille. Hagari sanoi Hamasin käyttävän sairaaloita terroristisen infrastruktuurinsa kätkemiseen.

Hamas on toistuvasti kiistänyt syytökset.

Lue myös:

    Uusimmat