Syytöksiä joukkotuhonnasta Gazassa – Israel: Maailma käännetty nurinpäin

Israel on torjunut tiukasti syytökset, joiden mukaan se olisi syyllistynyt joukkotuhontaan tai kansanmurhaan sotatoimissaan Gazassa. Kansainvälinen tuomioistuin jatkoi tänään Etelä-Afrikan pyynnöstä aloitettua oikeusprosessia.

Israelia edustava asianajaja Tal Becker sanoi, että Israelin tavoite Gazassa ei ole tuhota kansaa, vaan suojella omaa kansaansa, jota vastaan hyökätään monella rintamalla.

– Israel käy puolustussotaa Hamasia, ei palestiinalaisia vastaan. Näissä oloissa voisi tuskin olla vääristellympää ja pahantahtoisempaa syytöstä kuin että Israel olisi syyllistynyt kansanmurhaan, hän sanoi.

Becker sanoi tuomioistuimessa, että YK:n tuomioistuimessa nostettu tapaus on perustavanlaatuisesti vääristelty eikä kuvaa todellista tilannetta Gazassa. Hän esitteli videoita ja kuvia äärijärjestö Hamasin terroristisesta iskusta Israeliin lokakuun 7. päivä ja kuvasi, miten Hamas kidutti, raiskasi ja tappoi ihmisiä iskussaan.

– Terroristijärjestö pani toimeen pahimmat rikokset juutalaisia vastaan sitten toisen maailmansodan, ja nyt joku tulee puolustamaan sitä holokaustin nimissä? Mitä hävyttömyyttä. Maailma on käännetty nurinpäin, Becker tuomitsi.

Sotatoimet lopetettava, vaatii Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka esitti eilen tuomioistuimessa, että Israelin täytyy heti lopettaa sotatoimensa Gazassa, koska Israel rikkoo niillä YK:n joukkotuhontaa koskevaa yleissopimusta.

Tuomioistuimen päätökset ovat laillisesti sitovia, mutta sillä ei ole valtuuksia panna niitä täytäntöön.

Israel aloitti iskunsa Gazan kaistalle lokakuun alussa sen jälkeen, kun Hamas ja muut palestiinalaiset äärijärjestöt hyökkäsivät Israelin puolelle, surmasivat Israelin mukaan yli 1 100 israelilaista ja ottivat noin 250 panttivankia. Yli kolme kuukautta kestäneen sodan aikana Gazassa on kuollut Hamasin valvoman alueen terveysministeriön mukaan yli 23 700 ihmistä, joista suuri osa on naisia ja lapsia.

Lue myös:

    Uusimmat