Mainos

Israel palautti palestiinalaisille jäädytettyä rahaa - Abbas torjui

Palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin mukaan Israel on palauttanut palestiinalaisille osan jäädyttämistään verosiirroista. Abbas kuitenkin määräsi palauttamaan varat takaisin, koska saatu summa ei hänen mukaansa ollut riittävä.

- Joko he maksavat koko summan, tai viemme asian kansainväliseen rikostuomioistuimeen ICC:hen. Emme hyväksy muita vaihtoehtoja, Abbas sanoi.

Israelin pääministerin kanslian mukaan maksetusta summasta on lyhennetty palestiinalaisten velkoja sähkö-, vesi- ja terveydenhoitopalveluista.

Israel jäädytti maksut tammikuussa vastalauseena palestiinalaisten päätökselle hakea ICC:n jäsenyyttä, mutta ilmoitti viikko sitten maksavansa jäädyttämänsä varat. Kansainvälinen yhteisö on jo aiemmin painostanut Israelia palauttamaan maksut. Israelin pääministerin kanslian mukaan verosiirtoja päätettiin jatkaa humanitäärisistä syistä ja koska ne ovat Israelin etujen mukaisia.

Siirtojen jäädyttäminen tammikuussa johti siihen, että palestiinalaishallinto joutui leikkaamaan työntekijöidensä palkkoja ja alueen taloustilanne synkkeni entisestään.

Palestiinalaishallinto hyväksyttiin viime viikolla ICC:n jäseneksi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.