Israel on ampunut viikonlopun aikana kaksi palestiinalaista Länsirannalla – väkivalta lähes päivittäistä

Israelin armeija tappoi sunnuntaina palestiinalaistaistelijan Pohjois-Länsirannalla Nablusin kaupungissa. Armeija sanoo sotilaiden tulittaneen aseistautuneita epäiltyjä rutiinipartioinnin aikana.

Palestiinalaistaistelijoiden ryhmittymä on sanonut kuolleen mieheen olleen heidän jäsenensä.

Tapaus oli viikonlopun toinen kuolemantapaus Nablusissa, jossa lauantaina sai surmansa palestiinalainen autonkuljettaja. Israelin armeijan mukaan sotilaat ja poliisi avasivat tulen ja ampuivat kuljettajan hänen yritettyä ajaa sotilaiden päälle autolla.

Palestiinalaisten ulkoministeriön mukaan kyse oli liikenneonnettomuudesta. Ministeriö kuvaili autoa kuljettanutta miestä suojattomaksi palestiinalaiseksi, joka ei aiheuttanut vaaraa.

– Israelin poliisi ampui (miehen) välittömästi tarkoituksenaan tappaa hänet, kun hänen autonsa törmäsi poliisiautoon liikenneonnettomuudessa, ministeriö sanoi.

Väkivalta on ollut lähes päivittäistä Nablusin ympäristössä viime kuukausina. Israelin armeijaa on kritisoitu siitä, että se vastaa oletettuihin uhkiin toistuvasti tappavilla voimankäytönvälineillä.

Maaliskuusta lähtien Israel on tehnyt satoja ratsioita Länsirannan pohjoisosiin. Se sanoo etsivänsä ihmisiä, jotka ovat vastuussa Israeliin kohdistuneista tappavista iskuista. Ratsiat ovat johtaneet yhteenottoihin, joissa on kuollut kymmeniä palestiinalaisia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja