Israel jatkanut hyökkäyksiä Gazaan - yöllä kuollut 16

Israelin operaatio Gazan kaistalla jatkuu verisenä. Ainakin 16 ihmistä on kuollut viime yön aikana, kertovat lääkintälähteet. 

Viimeisimmät kuolonuhrit löytyivät Khan Yunisin alueelta, jossa tuhotun kodin raunioista vedettiin ulos viiden palestiinalaisen ruumiit.  

Samalla 12:tta päivää jylläävän operaation palestiinalaisuhrien määrä on noussut yli 300:n. Eilen konfliktissa kuoli sairaaloiden ja armeijan mukaan 52 ihmistä, joista yksi oli Israelin sotilas, muut palestiinalaisia. 

Palestiinalaislähteen mukaan esimerkiksi kahdeksanhenkinen perhe sai surmansa, kun panssarivaunun ammukset osuivat heidän kotiinsa Gazan pohjoisosassa. Päivän aikana tankkien tuleen kuoli myös muita lapsia. Tiettävästi nuorin uhri oli viisikuinen vauva.

Kuolleiden lisäksi ainakin 2 200 on palestiinalaista haavoittunut vajaan parin viikon operaatiossa. Palestiinalaisen ihmisoikeusjärjestön mukaan yli 80 prosenttia uhreista on siviilejä.

Israelin ja palestiinalaisten välit kiristyivät äärimmilleen, kun ensin siepattiin ja murhattiin israelilaisia teinejä ja sen jälkeen palestiinalaisteini.

Palestiinalaisjärjestö Hamas on ampunut Israeliin Gazasta raketteja. Israel on vastannut tuleen ilmahyökkäyksillä ja toissa iltana alkaneella maahyökkäyksellä.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja