Mainos

Israel ja PLO neuvottelupöytään

Palestiinalaiset ja israelilaiset neuvottelijat aloittivat tänään uudelleen PLO:n ja Israelin välisten rauhansopimusten toteuttamista koskevat neuvottelut Jerikossa. Neuvottelut ovat olleet keskeytyksissä siitä lähtien kun pääministeri Benjamin Netanyahun hallitus tuli valtaan.

Keskustelujen aloittamisesta sovittiin Netanyahun ja palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin välisessä ensimmäisessä tapaamisessa viime viikolla. Israelin pääneuvottelijan Dan Shomronin mukaan rauhansopimusta valvovan komitean kokouksessa käsiteltiin tänään rauhanhankkeen tärkeimpiä kysymyksiä ja menetelmiä niiden ratkaisemiseksi.

Palestiinalaiset ovat syyttäneet Netanyahun hallitusta siitä, ettei se kunnioita rauhansopimuksia, erityisesti lupaustaan vetäytyä Länsirannalla sijaitsevasta Hebronin kaupungista.

Osapuolet kutsuivat tämänpäiväisiä neuvotteluja "lämpimiksi", mutta Hebronin kysymyksestä vallitsi täysi erimielisyys. Israelin hallituksen edustajan mukaan neuvotteluissa on päästy yhteisymmärrykseen siitä, että Hebronin vetäytymistä koskeviin suunnitelmiin on tulossa joitakin muutoksia. Palestiinalaisten edustajan mukaan asiasta ei edes keskusteltu eikä jo solmittuihin rauhansopimuksiin tehdä mitään muutoksia.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.