Israel iski Syyrian tykistöpattereihin vastauksena syyrilaisten lauantaisiin raketteihin – Netanjahu kertoo iskun olleen hänen päätöksensä

Netanjahu ei onnistunut muodostamaan hallitusta, syyttää Israelin ex-puolustusministeriä 0:23
Video: Netanjahu ei onnistunut muodostamaan hallitusta, syyttää Israelin ex-puolustusministeriä.

Israelin armeija kertoo tehneensä iskun muun muassa kahteen syyrialaiseen tykistöpatteriin tänään aamulla.

Armeijan mukaan isku oli vastaus syyrialaisten lauantaiseen toimintaan. Israel kertoo, että Syyriasta ammuttiin myöhään lauantai-iltana kaksi rakettia Israelin, Syyrian ja Libanonin rajalla sijaitsevaa Hermonvuorta kohti.

Vastatoimenpiteenä armeija kertoo iskeneensä Golanin ylängöllä sijainneisiin syyrialaiskohteisiin. Armeijan mukaan isku kohdistui kahteen syyrialaiseen tykistöpatteriin, muutamiin tarkkailu- ja tiedusteluasemiin sekä SA-2 ilmatorjuntapatteriin.

Armeija kertoo myös, että iskujen aikana Israelin ilmatorjuntajärjestelmä aktivoitui Syyrian ilmatorjuntatulen vuoksi. Yksikään raketeista ei räjähtänyt armeijan mukaan Israelin alueella.

Armeija kertoo pitävänsä Syyrian hallintoa vastuullisena "jokaisesta Israelia vastaan tehdystä toimenpiteestä".

Syyria ohjusten kohteena

Myös Syyrian ilmatorjuntajärjestelmä aktivoitui sunnuntaina Israelista ammuttujen "vihollisen ohjusten" vuoksi, Syyrian virallinen uutistoimisto SANA kertoo armeijalähteen kertoneen. Kohteet olivat uutistoimiston mukaan Damaskoksen lounaisosissa.

Syyrian tilannetta tarkkailevan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan iskujen kohteena olivat varastot ja asemapaikat, joissa on tällä hetkellä syyrialaisia ja iranilaisia joukkoja sekä libanonilaisia hizbollah-taistelijoita. Kaikki nämä joukot ovat syyrialaisten liittolaisia.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kertoi, että isku Syyriaa vastaan oli hänen päätöksensä.

– Emme hyväksy alueidemme tulittamista ja vastaamme kaikkiin meihin kohdistuviin hyökkäyksiin voimalla.

Israel on tehnyt satoja ilmaiskuja Syyriassa. Suurin osa iskuista on kohdistunut Israelin mukaan Iranin ja hizbollahin taistelijoihin.

Lue myös:

    Uusimmat