Isovanhemmat käyttävät lapsenlapsiin hurjiakin summia – ”Yo-lahjaksi 1 000, häälahjaksi 2 000 euroa”

Studio55.fi kysyi lukijoiltaan, minkä arvoisia lahjoja he ostavat lapsenlapsilleen. Joiltakin vastaajista liikeni suvun nuorille jopa satoja tai tuhansia euroja.

Ajokorttia varten 500 euroa

Se on niin tapauskohtainen. Nyt ensimmäinen lapsenlapsemme täyttää syksyllä 18v ja ajokortti on ajankohtainen, niin ajattelimme papan kanssa antaa korttia varten 500 euroa. Me emme ole isotuloisia vaan päinvastoin, mutta laitamme aina kun mahdollista vähän syrjään ja tykkäämme antaa lapsille aina jotain. Kyllä he osaavat arvostaa sitä, koska se ei ole jokapäiväistä eikä jokavuotistakaan.

Kustannetaan yhteisiä lomamatkoja

Satsaan yhteisiin matkoihin koti- ja ulkomailla, jolloin kustannus voi olla max 1000e/lapsi.

”Antaisin häälahjaksi 2 000 euroa”

Lapsenlapseni on vasta pieni, mutta annan aika arvokkaita tarvikkeita/leluja yms. pitkin vuotta – siis ostan usein tarvittavaa. Synttärinä antaisin pienelle noin 100 euroa, yo-lahjaksi 1000 euroa ja häälahjaksi 2000 euroa. Käsittääkseni rahalahjat ovat toivottuja, tai sitten sovitaan, mitä ostan tai yhdessä vanhempien kansa ostetaan.

Nimipäivänä jopa 70 euroa

Syntymäpäivänä annan 100 euron edestä lahjan tai rahana lapsen tilanteesta riippuen. Rippilahjaksi annoin mopokorttirahat eli 450 e, 15-v lahjaksi 500 e. Nimipäiväksi yleensä noin 50-70 e. Häälahja ei ole vielä ollut ajankohtainen, mutta varmaan antaisin 500–1000 euroa. Lahjoilleni on annettu arvoa, varsinkin raha on suosiossa.

Ajokorttirahat luvassa    

Saatan antaa isonkin summan, jos sille on todellinen tarve! Yo-lahjaksi on ajokorttirahat luvassa.

Isovanhemman kielletyt tunteet

Mitä haasteita, paineita ja kiellettyjä tunteita isovanhemmuuteen liittyy? Siitä keskusteltiin Studio55.fi-ohjelmassa toukokuussa 2015. Vieraana oli perheneuvonnan koordinaattori Minna Oulasmaa Väestöliitosta.

25:43

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja