Ison-Britanninan pääministeri kuningas Charlesin syöpädiagnoosista: "Onneksi tämä huomattiin aikaisin"

Kuningas Charles kuvattiin päivää ennen syöpäuutista 0:50
Katso videolta: kuningas Charles kuvattiin päivää ennen syöpäuutista

Ison-Britanninan pääministeri Rishi Sunak kommentoi kuningas Charlesin syöpädiagnoosia.

Ison-Britannian pääministeri Rishi Sunakkommentoi kuningas Charlesin syöpädiagnoosia BBC:n Radio 5 Live -radiohaastattelussa. Haastattelussa Sunakilta kysyttiin, millä mielin hän otti vastaan uutisen kuninkaan dignoosista.

– Tietysti, kuten kaikki muutkin, järkyttyneenä ja surullisena, ja kaikki ajatuksemme ovat hänessä ja hänen perheessään. Onneksi tämä huomattiin aikaisin, Sunak sanoi.

Sunak myös totesi kaikkien toivovan, että monarkki saa tarvitsemaansa hoitoa ja paranee täysin.

– Sitä me kaikki toivomme ja rukoilemme, ja olen tietysti säännöllisesti yhteydessä häneen ja jatkan kommunikointia hänen kanssaan normaalisti, hän lisäsi.

Hovi tiedotti kuningas Charlesin syöpädiagnoosista maanantai-iltana 5. helmikuuta. Sairaus havaittiin kuninkaan ollessa hiljattain sairaalahoidossa laajentuneen eturauhasen vuoksi.

Palatsi ei kerro tarkemmin, mikä syöpä on kyseessä, mutta sen lausunnon mukaan kuningas aloitti säännölliset hoidot maanantaina. Myöskään syövän luokasta tai ennusteesta ei kerrota enempää. Samalla tiedotettiin Charlesin lykkäävän julkisia työtehtäviään ja muiden vanhempien kuninkaallisten odotetaan edustavan kuninkaan sijasta tämän hoitojen aikana.

Lähde: BBC, The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat