Mainos

Isojen kodinkoneliikkeiden on nyt vastaanotettava elektroniikkajätettä

Kodinkoneita myyville suurille liikkeille on tulossa velvoite ottaa vastaan pientä elektroniikkajätettä, kuten vanhoja matkapuhelimia ja tietokoneita. Uusi vastaanottovelvoite koskee ympäristöministeriön mukaan liikkeitä, joissa sähkö- ja elektroniikkamyynnin pinta-ala on yli 400 neliömetriä.

Liikkeet ovat vastaanottaneet laitteita tähänkin asti, mutta vain siinä tapauksessa, että asiakas on ostanut tilalle uuden.

Kodinkoneliike Expertin myyntijohtajan Tapani Aaltosen mukaan ketjun liikkeet varautuivat muutokseen jo muutama vuosi sitten.

– Se ei meillä varsinaisesti hirveästi muuta mitään. Ehkä enemmänkin se muutos näkyy asiakkaiden käyttäytymisessä, että meille tulee jatkossa varmaan enemmän tuotteita kierrätykseen, kun tietoisuus asiakkailla siitä lisääntyy.

Ympäristöministeriön mukaan EU:n uusi kierrätysdirektiivi on tulossa voimaan ensi kuussa.

– Meillä löytyy isommista myymälöistä kontit joissa tuotteet lajitellaan niin että ne menee siitä selkeesti jatkokäsittelyyn . Pienemmissä myymälöissä on sitten erilaiset ratkaisut. Kuitenkin niin että jokaisessa paikassa pystytään vastaanottamaan asiakkaiden elektroniikkaromu, Aaltonen jatkaa.

Lähimmän palautuspisteen sähkö- ja elektroniikkalaitteille löytää nettisivulta www.kierrätys.info.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.