Iso H hoikistui keikkatauolla: Kotona helppo syödä terveellisesti

Räppäri ja tuottaja Iso H valmistelee parhaillaan tulevaa levyään. Keikkatauko näkyy miehen olemuksessa.

MTV.fi tapasi räppäri Iso H:n  Rio 2 -animaatioelokuvan lehdistönäytöksessä. Iso H:n ääntä kuullaan elokuvassa ja räppäri oli mukana myös ensimmäisessä Rio-animaatiossa ja nyt Iso H muuntautuu jälleen Pedron rooliin.

–  Animaatioelokuvien dubbaaminen on ihan sika hauskaa, se on todella hauskaa hommaa. Toivottavasti näitä siunaantuu enemmänkin. Räppääminen on tietysti kaikista lähellä sydäntä, mutta kyllä tämä aika lähelle sitä menee, Iso H fiilisteli näytöksen jälkeen.

Räppäri kuvailee projektissa mielenkiintoiseksi juuri sen, että hän pääsee heittäytymään uusiin haasteisiin.

– En ole kauheasti kokenut tällaista itse näyttelemistä kameran edessä. Studioympäristö on kuitenkin tuttu ja dubbaamisessa pääsee kokeilemaan omalla äänellään sellaista, mitä ei ole levyillä päässyt testaamaan. Uusia juttuja, näyttelemistä ja heittäytymistä oman muusikkopersoonan ulkopuolelle.

Kotona terveellisemmät ruokailutottumukset kuin keikoilla

Parhaillaan uutta levyä työstävä Iso H on vielä osittain isyyslomalla. Kahden pienen tyttären isä myhäilee studiohommien sujuvan mukavasti.

Aiemmin Fintelligenssissä Elastisen kanssa vaikuttaneen räppärin edellinen sooloalbumi julkaistiin vuonna 2007. Uusi levy olisi toiveissa saada julki vielä tänä vuonna.

– Meillä on 11 neliön napakka kellari, remonteerasin sinne oman musahuoneen ja teen siellä omaa levyä. Aika lupaavalta vaikuttaa, varmaan puolessavälissä mennään.

Keikkatauko ja isyysloma ovat selvästi tehneet hyvää räppärille, jonka olemus huokuu hyvää oloa. Kysyttäessä Iso H myös myöntää hoikistuneensa, ulkomuodon muutoksesta on kuulemma tullut kommentteja.

– Keikkareissuilla tulee yleensä syötyä vähän huonommin, silloin ei ole samalla tavalla mahdollista tai yhtä helppoa syödä terveellisesti. Nyt olen pystynyt tekemään juuri sellaista ruokaa, mistä itse tykkää ja mikä on terveellisempää. Nyt kun olen viettänyt enemmän aikaa kotosalla, niin se näkyy, Iso H kuvailee.

Tosin elämäntapojen muutos on alkanut jo Fintelligensin aikoina.

– Jo silloin kokeilin jättää vehnän pois ruokavaliosta. Nyt se on sitten ollut pois niin, että kerran vuodessa, esimerkiksi jouluna saa syödä niin paljon vehnätuotteita, kun haluaa. Muuna vuonna en syö, voi olla että se on placebo-efekti, mutta voi olla, että se toimii.

Rio 2 saa ensi-iltansa 11.4.2014.

Lue myös:

    Uusimmat