Iso-Britannia varoittaa: Ruotsissa kohonnut terroriuhka – erityishuomio turistien suosimissa paikoissa

Viime vuonna EU:n alueella tehtiin tai yritettiin tehdä yli  205 terrori-iskua 2:59

Iso-Britannian ulkoasiainministeriö on tiistai-iltana nostanut Ruotsin terroriuhan tasoluokitusta verrattuna muihin Pohjoismaihin. Asiasta kirjoittavat useat mediat, muun muassa ruotsalainen Expressen.

Yllä olevalla videolla kerrotaan, kuinka monta terrori-iskua tehtiin tai yritettiin tehdä EU:n alueella viime vuonna.

Iso-Britannian ulkoasiainministeriö kirjoittaa antaneensa Ruotsille terrori-iskuvaroituksen kasvaneen terroriuhan vuoksi. Hyökkäykset voivat kohdistua erityisesti turistien suosimiin paikkoihin.

Ulkoasiainministeriö varoittaa brittituristeja Ruotsissa ja kirjoittaa, että uhka kohdistuu globaalisti brittikansalaisiin.

Ruotsi on ainut pohjoismaa, joka sai Iso-Britannialta terrori-iskuvaroituksen. Iso-Britannia määrittelee Ruotsin turvallisuusuhan samalle tasolle kuin terrori-iskun uhan USA:ssa, Venäjällä, Egyptissä ja Israelissa.

Ruotsin suojelupoliisi Säpo on tietoinen Iso-Britannian terrori-isku -varoituksesta.

– Olemme tietoisia Iso-Britannian tekemästä turvallisuusluokituksen muutoksesta Ruotsin osalta, mutta emme voi arvostella muiden maiden tekemiä päätöksiä, kommentoi Dag Enander Säposta.

– Säpon Ruotsia koskeva turvallisuusluokitus on pysynyt ennallaan syksystä 2010 lähtien. Se on kolmonen viisiportaisella asteikolla, Enander kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat