Iso-Britannia varoittaa: Ruotsissa kohonnut terroriuhka – erityishuomio turistien suosimissa paikoissa

2:59

Iso-Britannian ulkoasiainministeriö on tiistai-iltana nostanut Ruotsin terroriuhan tasoluokitusta verrattuna muihin Pohjoismaihin. Asiasta kirjoittavat useat mediat, muun muassa ruotsalainen Expressen.

Yllä olevalla videolla kerrotaan, kuinka monta terrori-iskua tehtiin tai yritettiin tehdä EU:n alueella viime vuonna.

Iso-Britannian ulkoasiainministeriö kirjoittaa antaneensa Ruotsille terrori-iskuvaroituksen kasvaneen terroriuhan vuoksi. Hyökkäykset voivat kohdistua erityisesti turistien suosimiin paikkoihin.

Ulkoasiainministeriö varoittaa brittituristeja Ruotsissa ja kirjoittaa, että uhka kohdistuu globaalisti brittikansalaisiin.

Ruotsi on ainut pohjoismaa, joka sai Iso-Britannialta terrori-iskuvaroituksen. Iso-Britannia määrittelee Ruotsin turvallisuusuhan samalle tasolle kuin terrori-iskun uhan USA:ssa, Venäjällä, Egyptissä ja Israelissa.

Ruotsin suojelupoliisi Säpo on tietoinen Iso-Britannian terrori-isku -varoituksesta.

– Olemme tietoisia Iso-Britannian tekemästä turvallisuusluokituksen muutoksesta Ruotsin osalta, mutta emme voi arvostella muiden maiden tekemiä päätöksiä, kommentoi Dag Enander Säposta.

– Säpon Ruotsia koskeva turvallisuusluokitus on pysynyt ennallaan syksystä 2010 lähtien. Se on kolmonen viisiportaisella asteikolla, Enander kertoo. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja