Ismo Lehkonen haluaa irrottaa Sami Vatasen "Stiga-pelaajan" roolista – Rasmus Ristolaisen kohtalo yllätti

C Moren jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen arvioi MTV Urheilulle NHL:n siirtorakarajaa suomalaisnäkökulmasta. 

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen oli ison huomion kohteena siirtotakarajalla. Kekäläinen latasi paukkuja tulevaisuuteen luopumalla David Savardista, Nick Folignosta ja Riley Nashistä

Columbus sai vastineeksi kaksi ykköskierroksen, yhden kolmoskierroksen, yhden neloskierroksen ja yhden seitsemännen kierroksen varausvuoron.

Lehkonen muistuttaa, että kapteenin (Foligno) siirtäminen on aina kova ratkaisu. 

– Kyllä Kekäläinen sai pelaajistaan tosi hyvän arvon. Hän ei voinut jäädä tuleen makaamaan, Lehkonen arvioi. 

Vatanen hyvä haku

Dallas Stars poimi New Jersey Devilsin siirtolistalle asettaman Sami Vatasen  pois "kuleksimasta". Lehkonen pitää Vatasta erittäin hyvänä lisänä Starsin pakistoon. Suomalaispuolustaja tuo kiekollista laajuutta ja yhden rightin puolen mailan.  

– Dallasin ongelmana on ollut, että pakisto ei saa operoitua riittävästi laatusyöttöjä. Vatanen on siihen hyvä palikka. 

– Liike oli onnistunut, kunhan vaan Dallas pääsee neljän joukkoon. Muuten jää luu käteen. 

Vatanen joutui painimaan Devilsin riveissä paljon oman pään puolustustaisteiluissa, joissa hän ei ole parhaimmillaan. Lehkonen uskoo, että Vatanen pystyy NHL-tasollakin edelleen tasokkaaseen kiekolliseen peliin. 

– Vatanen on riistopelaaja, joka panee kiekkoa nopeasti liikkeelle ja liittyy pelirohkeasti toiseen aaltoon. Liberopakkina hänestä ei saa hyötyjä esille. 

– Jos Vatanen joutuu möllöttämään hyökkäyssinisellä kuin Stiga-pelin pelaaja, hän ei ole parhaimmillaan. Dallasissa pakeilla on lisenssi operoida hyökkäysalueella artistimaisesti. 

Suomela varapelaajaksi

Antti Suomela aloitti kauden HIFK:ssa. San Jose Sharksin riveissä ei kertynyt kuin neljä ottelua, ja matka jatkui Toronto Maple Leafsiin. 

Lehkonen ei usko, että Suomelalle lohkeisi peliaikaa kovassa Maple Leafsin kokoonpanossa. 

– Kun katsoo Toronton hyökkäysosastoa, niin kyllä Suomelan osa taitaa olla varapelaaja. Hänen pitää odottaa kärsivällisesti, jos edestä putoaa äijiä pois. 

– Torontolla on kuitenkin työntö päällä, että pitäisi mennä päätyyn asti. 

Ristolainen jäi vielä vankilaan

Lehkonen ei pitänyt isona ihmeenä, että Patrik Laine jäi Blue Jacketsin riveihin, mutta Rasmus Ristolaisen jämähtäminen Buffalo Sabresiin oli hänelle yllätys. 

Lehkonen muistuttaa, että Ristolainen oli erittäin vahva alkukaudella ennen koronan iskemistä. 

– Olin satavarma, että Buffalo päästää hänet sieltä lusimasta. Hänen perässään oli moni jengi, mutta Buffalo haluaa hänestä kovan hinnan. 

– Kesä saattaa kuitenkin muuttaa paljon.

Lue myös:

    Uusimmat