Kommentti: Golfura saa nyt odottaa, Sami Vatanen

3:27
Videolla näyte Sami Vatasen uuden seurakaverin Roope Hintzin taituroinnista.

Sami Vatasen siirto Dallas Starsiin voi tuoda tarvittavan liekin hänen NHL-uralleen. MTV Urheilun Marko Leppänen otti kantaa suomalaisittain kiinnostavaan poimintaan. 

 Dallas Stars sai Sami Vatasesta hyvän täsmäpalasen puolustukseen, joka on runneltu Andrej Sekeran ja Mark Pysykin loukkaantumisten takia. 

Vatanen solahtaa sulavasti kolmospariin, jossa hän saanee alivoimavastuutakin. 

Mutta entä mitä siirto tarkoittaa Vatasen uralla?

***

Vatasen kehityskaari on ollut mielenkiitoinen, sillä hän oli nuorena miehenä SM-liigassa täysin dominoiva kiekollinen puolustaja. 

Odotukset olivat kovat NHL:ssäkin, mutta hänellä vei vuosia oppia talon tavoille. Alkua Anaheim Ducksissa ei suinkaan avittanut se, että hän meni valmentajien kauhuksi ensimmäiselle harjoitusleirilleen ylipainoisena ja huonokuntoisena. 

Vatanen on ollut jo nuoresta lähtien vanhan koulukunnan taiteilija, kaikkine hyvine ja huonoine puolineen. Loistava tyyppi, joka ei turhia huomisesta murehdi. 

New Jersey Devilsissä hänen pelinsä on ollut potentiaaliin nähden pettymys – varmistelua ja rutiiniomaista prosenttilätkää tahmeassa joukkueessa, jonka uudelleenrakennus ei ole lähtenyt toivotusti liikkeelle.  

Vatasen suurin hyöty New Jersey Devilsissä alkoi olla se, että hän opetti paikallisille, miten Janne Kuokkasen nimi lausutaan. 

Pinnan alla kytee paljon käyttämätöntä taitoa, jonka tarvitsee vaan päästä uudelleen esiin. 

***

Siirto Dallasiin saa Vatasen jälleen innostumaan toden teolla jääkiekosta, vielä kun ympärillä on suomalaispelaajien laadukas legioona. 

Vatasen sopimus loppuu tähän kauteen, ja hänellä on oivallinen paikka herättää muiden seurojen kiinnostus uudelleen. Dallasilla riittää vielä töitä pudotuspelipaikan eteen, mutta sen irrotessa Texasin ryhmällä on mahdollisuudet edetä pitkälle. 

Vatanen pystyy pelaamaan NHL:ää vielä monta vuotta, jos hän löytää uuden kipinän lajiin.

***

Vatanen on intohimoinen golfaaja, ja hän osallistui viime kesänä Patrik Laineen kanssa virallisen kovan tason Finnish Tourin kilpailuunkin

Kyllä ne viheriöt siellä odottavat. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja