Mainos

Islantilaiset ovat raivoissaan pääministerilleen: ”Kansa haluaa selityksen”

1:54

Ns. Panama-paljastuksiin liitetty Islannin pääministeri Sigmundur David Gunnlaugsson on saanut kansan vihan niskaansa.

Panama-aineiston mukaan veroparatiiseja olisi käyttänyt useat valtion päämiehet ja useita kymmeniä vallanpitäjiä eri puolilla maailmaa. 

Islannissa asuva yrittäjä Satu Rämö kertoo MTV Uutisille, että pääministerin kytkökset veroparatiisijärjestelyihin on raivostuttanut kansaa.

-Siitä ollaan oltu todella pöyristyneitä, vihaisia ja myöskin hämmentyneitä, kun tietoa on tullut aluksi niin tiputellen. 

Pääministeri itse ei ole suostunut juurikaan kommentoimaan asiaa.

-Ihmiset ovat olleet raivoissaan siitä, että pääministeri käveli pois haastattelusta, jossa asiasta kysyttiin.  Paitsi, että hän on tehnyt jotain tällaista, niin sitten hän ei edes selitä mitään kunnolla. Ymmärrän hyvin että ihmiset ovat raivoissaan, Rämö toteaa.

Parlamenttitalon edustalle kokoontui eilen hurjimpien arvioiden mukaan mielenosoitukseen 20 000 islantilaista, joka on  melkein joka kymmenes maan asukkaista. Siellä vaadittiin hallituksen eroa ja selityksiä tapahtuneesta

-Tavallisen islantilaisen asema on hyvin erilainen kuin se todellisuus, missä pääministeri perheineen elää. He ovat yksi islannin rikkaimpia perheitä. Tavallinen islantilainen ei saa edes ulkomaan valuuttaa pankista nostaa ellei hänellä ole näyttää lentolippua, että hän on menossa ulkomaille, kertoo Rämö. 

-Samaan aikaan eräillä ihmisillä on miljoonia säästössä ulkomailla, mutta ei Islannissa. Tavallaan tuntuu, että hekään eivät luota Islannin valuuttaan ja talouteen, mutta tavallisen ihmisen pitäisi luottaa, hän jatkaa.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.