Mainos

Islamofobiasta syytetty Trump puolustautuu: ”Minulla on ainakin 20 muslimiystävää”

Yhdysvaltain presidenttikisaaja, miljardööri Donald Trump on yrittänyt puolustautua väitteiltä, joiden mukaan hän olisi islaminvastainen. Trump kertoi The Telegraph -lehdelle, että hänellä on ”ainakin 20” muslimiystävää.

Republikaanien riveissä presidenttipaikasta kisaava Trump on toistuvasti sanonut, että ”muslimit rakastavat häntä”, vaikka liikemies on esittänyt hyvin provokatiivisia väitteitä islaminuskoisista. Muslimiystävistä huolimatta hän ei osannut nimetä yhtäkään häntä kannattavaa muslimia.

Joulukuun 2015 alussa Kalifornian San Bernandinossa tapahtuneen Isisiä tukeneiden henkilöiden aloittaman ammuskelun jälkeen Trump vaati, ettei Yhdysvaltoihin päästettäisi enää muslimeja.

Trumpin kommenteilla oli myös kansainvälisiä seurauksia, sillä osa hänen arabimaiden kauppakumppaneistaan katkaisi välinsä häneen.

Trumpin poika, Donald Trump Jr, ei myöskään osannut valottaa Telegraphille, keitä hänen isänsä muslimiystävät ovat, mutta pojan mukaan vanhempi Trump on ”solminut paljon diilejä” Lähi-idässä.

Trump on aiheuttanut lukuisia kohuja presidenttikisan aikana. Viimeksi hän syytti Iowan osavaltion vaalit voittanutta Ted Cruzia vaalivilpistä. Katso alta video Trumpin syytöksistä.

1:49


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.