Mainos

Iskussa USA:n Turkin-lähetystöön kuoli kaksi

Turkin pääkaupungissa Ankarassa kaksi ihmistä on kuollut ja useita haavoittunut räjähdeiskussa Yhdysvaltain suurlähetystöön. Kaupungin kuvernöörin mukaan alustavat tutkimukset viittaavat siihen, että kyse oli itsemurha-iskusta lähetystöalueen sisäpuolella.

NTV-television mukaan räjähdys olisi kuitenkin ollut tiesululla aivan lähetystön sivuoven lähellä, missä ihmisillä on tapana jonottaa viisumeja.

Yhdysvaltain Ankaran-suurlähettiläs sanoi, että räjähdyksessä kuoli lähetystön turkkilainen vartija. Toinen kuollut on tiettävästi iskun tekijä. Turkin television kuvissa näkyi, että lähetystön varasisäänkäynti oli vaurioitunut ja alueelta nousi savua.

Ainakin yksi haavoittunut kuljetettiin sairaalahoitoon.

Mikään taho ei heti ilmoittautunut epäillyn terrori-iskun tekijäksi. Iskun tekijöiksi arveltiin ryhmiä äärivasemmistosta äärioikeistoon sekä ääri-islamilaisista kurdiseparatisteihin.

Turkin sisäministeriön mukaan iskun tekijä oli ilmeisesti turkkilainen.

Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottaja kertoi, että maa tutkii tapauksen yhdessä turkkilaisten kanssa. Yhdysvallat ja Britannia kehottivat kansalasiaan varovaisuuteen Turkissa.

Vuonna 2008 kuusi ihmistä kuoli hyökkäyksessä Yhdysvaltain Istanbulin-konsulaatin lähistölle.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.